صفر تا صد انواع مکمل زینک
مکملهای بسیار متنوعی در بازار وجود دارند که هرکدام حاوی یک ویتامین یا مواد معدنی مفید برای بدن هستند. مکمل زینک یکی از این مکملها است که حاوی مادۀ معدنی روی است. در این مقاله قصد داریم در رابطه با صفر تا صد انواع مکمل زینک مطالب مفیدی را توضیح دهیم تا شما بیشتر با این مکمل دارویی آشنا شوید. آیا شما میدانید در چه مواد غذایی روی وجود دارد؟ آیا میدانید استفاده بیش از اندازه از این مکمل دارویی چه مضراتی برای بدن دارد؟ آیا با انواع مکملهای زینک آشنایی دارید؟
اگر پاسخ شما به همۀ این پرسشها منفی است، بهتر است تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
انواع مکمل زینک
برای آن که صفر تا صد انواع مکمل زینک را به خوبی توضیح دهیم، بهتراست ابتدا در رابطه با انواع مختلف این مادۀ باارزش توضیحاتی را ارائه کنیم.
زینک گلوکونات
این مکمل بیشتر در درمان سرماخوردگیها به عنوان یک مکمل دارویی برای کمک به روند بهبودی بیمار تجویز میشود، معمولاً این دارو را بدون تجویز پزشک نیز میتوان خریداری کرد، یعنی این دارو نیاز به نسخۀ پزشک ندارد. از این مکمل برای تقویت سیستم ایمنی و سلامت پوست و موها نیز استفاده میشود.
زینک استات
این مکمل نیز مانند مورد قبل برای تسریع بهبودی سرماخوردگی در انواع مختلف داروهای سرماخوردگی اضافه میشود.
زینک سولفات
این مکمل یک دارو برای کاهش آکنه است؛ بنابراین با مصرف آن علاوه بر جلوگیری از کمبود زینک در بدن، آکنههای فرد به صورت چشمگیری کاهش پیدا میکند. این مکمل برای افرادی تجویز میشود که نمیتوانند روی موجود در مواد غذایی را جذب کنند. علاوه بر درمان آکنه برای درمان و پیشگیری از بیماریهایی مانند سرماخوردگی، آسم، التهاب مفاصل و بیماریهای پوستی این مکمل میتواند کمک کننده باشد.
زینک پیکولینات
این دارو معمولاً برای افرادی که در جذب روی مشکل دارند تجویز میشود، زیرا روند جذب این مکمل برای بدن آسانتر است. این مکمل برای بهبود عملکرد مغز و اعصاب بسیار مؤثر است. برای مثال مصرف این مکمل برای کنترل هیجانات و حالات روحی ناپایدار بسیار مفید است.
زینک سیترات
این مکمل نیز مانند مورد قبل قابلیت جذب سریعی دارد اما طعم تلختری نسبت به انواع دیگر دارد. این مکمل به دلیل اثرات ضدمیکروبی و ضد التهابی که دارد برای بدن بسیار مفید است.
زینک اکسید
این مکمل نیز مانند زینک سولفات برای درمان کمبود زینک، آکنه و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. همچنین اگر میخواهید پوست و مویی سالم داشته باشید با مشورت پزشک خانواده خود این قرص را مصرف کنید.
زینک لورنژ
این قرص برای کمک به درمان سرماخوردگی تجویز میشود، زیرا میتواند در کاهش سرفه و خشکی گلوی افراد بسیار مؤثر باشد. این مکمل باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و روند بهبود بیماریهایی نظیر سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش میدهد.
انواع مکمل زینک برای چه کسانی مفید است؟
حال که صفر تا صد انواع مکمل زینک را بیان کردیم، نوبت به آن رسیده است که بیان کنیم این مکمل دارویی برای چه افرادی مفید است. قبل از بیان هرچیز شما باید بدانید که مکملهای دارویی مانند زینک، آهن، ویتامین سی و غیره نیز نیاز به انجام آزمایش و تجویز پزشک متخصص دارد و نباید بدون مشورت پزشک این داروها را استفاده کرد. مقاله صفر تا صد انواع مکمل زینک برای آشنایی بیشتر شما با این مکمل نگارش شده است و نمیتواند تعیین کند که بدن شما به این مکمل نیاز دارد یا خیر.
در ادامه این قسمت مقاله صفر تا صد انواع مکمل زینک گروههایی که به مصرف زینک نیاز دارند را معرفی کردهایم:
افرادی که دچار کمبود زینک هستند
یکسری افراد به دلایل مختلفی دچار کمبود زینک هستند، این افراد معمولاً با یک آزمایش متوجه این موضوع شده و پزشک متخصص آنها برای کمبود این موضوع انواع مختلفی از مکملهای زینک را برای آنها تجویز میکنند. معمولاً پزشکان با صفر تا صد انواع مکمل زینک آشنایی دارند تا بهترین آنها را برای افراد تجویز کنند.
این افراد یا به دلیل مشکلات گوارشی نمیتوانند این مادۀ غذایی باارزش را جذب کنند یا به دلیل کمبود زینک در مواد غذایی مصرفی خود دچار این مشکل شدهاند که در هر صورت باید از انواع مکمل زینک استفاده کنند.
زنان باردار یا شیرده
معمولاً متخصصین زنان برای آن که بدن بانوان بارداریا مادران شیرده با کمبود زینک مواجه نشود، برای آنها طبق دورههای مصرفی مختلف و مشخصی مکمل زینک تجویز میکنند، زیرا بدن آنها در شرایط خاصی قرار دارد که به منابع زینک بیشتری نیازمند است.
افراد مبتلا به بیماری های خاص
افرادی که به بیماریهای خاصی مانند دیابت یا بیماریهای قلبی مبتلا هستند به منابع زینک بیشتری نیاز دارند تا نیاز بدن آنها به این مادۀ با ارزش برطرف شود.
مصرف بعضی داروها سبب میشوند که جذب زینک در بدن کاهش پیدا کند؛ بنابراین افرادی که این داروها را مصرف میکنند باید مقدار بیشتری زینک در طی روز مصرف کنند تا بدن بتواند نیاز خود را برطرف سازد.
فواید انواع مکمل زینک
همان طور که گفته شد زینک یا همان روی یک مادۀ معدنی ضروری برای بدن است که میزان آن در بدن اهمیت ویژهای دارد. برای آن که صفر تا صد انواع مکمل زینک به طور کامل بررسی کرده باشیم، باید فواید این مادۀ معدنی را نیز بیان کنیم.
تقویت سیستم ایمنی
ویتامینها و مواد معدنی مختلفی وجود دارد که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود، زینک یکی از این مواد معدنی به حساب میآید. علت استفاده از زینک در بعضی از داروهای سرماخوردگی نیز همین موضوع است.
حفظ سلامت پوست و موها
اگر صفر تا صد انواع مکمل زینک را بررسی کنید به مواردی برخواهید خورد که به صورت ویژه برای تقویت مو و پوست طراحی شدهاند، زیرا این مادۀ معدنی میتواند مشکلات پوستی مانند آکنه و ریزش مو را تا حد زیادی کاهش دهد.
ضعیف بودن ریشه مو یکی از بارزترین نشانههای کمبود زینک در بدن است. در واقع زینک با تقویت فولیکولهای موها از ریزش آنها جلوگیری کرده و سبب تقویت موهای شما میشود.
قرص کلاژن ساز گیاهی در کنار ویتامینها و مواد معدنی دیگر میتواند کمک شایانی برای داشتن پوستی شفاف کند، به همین دلیل است که معمولاً روی را برای داشتن پوستی شفاف و بدون چین و چروک تجویز میکنند، زیرا میتوانند سبب تقویت کلاژن سازی در بدن شود. البته معمولاً در مکملهای مختلف زینک را با ویتامین C همراه میکنند تا اثرات ضدپیری آن را چندین برابر کنند.
کاهش التهاب در بخشهای مختلف بدن
زینک یکی از موادی است که تأثیرات مثبتی برروی التهابهای بخشهای مختلف بدن میگذارد. برای مثال برای افرادی که تب دارند معمولاً مصرف زینک توصیه میشود، زیرا تب یکی از نشانههای بارز التهاب در داخل بدن است. همچنین زینک با کاهش التهابهای مفصلی به کاهش درد افراد کمک ویژهای میکند؛ بنابراین شناخت صفر تا صد انواع مکمل زینک برای تمامی سنین از جوانان تا افراد سالخورده توصیه میشود.
ساخت سلول های خونی
یکی از مکملهای غذایی که برای افراد مبتلا به کم خونی تجویز میشود، زینک است، زیرا زینک میتواند در ساخت گلبولهای مختلف خونی کمک کرده و مانع کم خونی شود.
بهبود عملکرد مغز
گاهی زینک با دوز مشخصی تجویز میشود که باعث تقویت سیستم اعصاب و روان فرد میگردد. در واقع زینک با تغییر ارتباط بین عصبها، عملکرد آنها را بهبود میبخشد. مصرف زینک میتواند برروی تقویت حافظه و به طور کلی بهبود عملکرد مغز تأثیرات مثبتی بگذارد.
ترمیم زخم با آگاهی از صفر تا صد انواع مکمل زینک
همان طور که گفته شد، زینک نقش مهمی در حفاظت از پوست و ترمیم آن دارد؛ بنابراین در ترمیم زخمها نیز میتواند مؤثر واقع شود. اگر به ترکیبات داخل کرمهای درمان کننده بثورات پوستی توجه کنید، متوجه خواهید شد که مقدار قابل توجهی زینک در آنها وجود دارد، علت این موضوع نیز به خواص ترمیم کنندگی زینک بازمیگردد.
زینک پلاس یک مکمل غذایی خاص
زینک پلاس یک مکمل دارویی است که بدون نسخه پزشکی در داروخانهها به فروش میرسد و معمولاً افرادی که دارایی مشکلات بیان شده هستند، میتوانند از آن استفاده کنند. برای بیان کامل صفر تا صد انواع مکمل زینک باید مکمل زینک پلاس را نیز معرفی کنیم.
این مکمل علاوه بر زینک دارای ویتامینها و مواد معدنی دیگری است که آنها را در زیر آوردهایم:
- نیاسین
- ویتامین C
- ویتامین D
- پانتوتنیک اسید
- ویتامین ۱۲ B
- ویتامین ۶ B
- ویتامین ۲ B
- ویتامین B 1
- فولیک اسید
- بیوتین
این مکمل برای بزرگسالان و کودکان قابل استفاده است و در چهار نوع کپسول، قرص، شربت و قرص جوشان در داروخانهها یافت میشود. البته نوع شربت و قرص جوشان آن مناسب کودکان است.
دوز رایج مصرف این مکل برای بزرگسالان یک قرص یا کپسول در هر روز است اما برای کودکان این مقدار متفاوت اسست. در مورد قرص جوشان معمولاً یک عدد یا نصف قرص تجویز میشود و در مورد شربت مقدار مصرف به شرح زیر است:
- ۲ تا ۴ سال: روزانه ۱ قاشق چایخوری
- ۴ تا ۸ سال: روزانه ۱ قاشق مرباخوری
- ۸ تا ۱۲ سال: روزانه ۲ قاشق مرباخوری
البته قابل ذکر است که این مقادیر برای همۀ افراد توصیه نمیشود و ممکن است پزشک معالج باتوجه به نتایج آزمایشات یک فرد دوز کمتر یا بیشتر را برای شخص تجویز کند که در آن صورت فرد باید به توصیه پزشک معالج خود به خوبی گوش دهد.
عوارض مصرف بیش از اندازه زینک
صفر تا صد انواع مکمل زینک با بیان عوارض جانبی آن تکمیلتر خواهد شد. مصرف زینک معمولاً برای افراد بیخطر است اما اگر دوز مصرف آن رعایت نشود و بیش از نیاز بدن، مصرف گردد عوارضی را به همراه دارد، این عوارض به شرح زیر است:
- تکرر ادرار
- خواب آلودگی
- اختلال در خواب
- حالت تهوع و استفراغ
- کاهش سطح ایمنی بدن
- اسهال
- سردرد
- درد معده
- تپش قلب
چه مواد غذایی حاوی زینک هستند؟
زینک یا همان روی در انواع منابع غذایی حیوانی و گیاهی یافت میشود که باید مقدار مشخصی از هرکدام از آنها مصرف شود تا فرد دچار کمبود روی نگردد.
منابع غذایی حیوانی زینک:
- گوشت قرمز
- آبزیان صدف دار
- لبنیات
- تخم مرغ
منابع گیاهی زینک:
- شکلات تلخ
- انواع حبوبات
- انواع دانهها مانند شاهدانه
- انواع آجیل مانند دانه کاج، بادام هندی، بادام درختی و بادام زمینی.
- غلات کامل مانند دانه کینوآ، برنج، جو دوسر و غیره.
کمبود زینک به چه علائمی بروز می کند؟
در مقاله صفر تا صد انواع مکمل زینک باید اشارهای به علائم کمبود این مادۀ معدنی نیز بکنیم تا در صورت مواجه با آنها برای تشخیص نکمیلی به پزشک مراجعه کنید.
خواب
معمولاً افرادی که دچار کمبود این مادۀ باارزش هستند، اختلالاتی در خواب خود دارند. گاهی به راحتی خوابشان نمیبرد و نمیتوانند خوابی عمیق را تجربه کنند. این افراد به مرور زمان دچار عوارض کم خوابی شده و مشکلات جدیتری مانند افسردگی، اضطراب و سردردهایی را تجربه خواهند کرد.
تأخیر در رشد
معمولاً کودکان مبتلا به کمبود روی با اختلالات رشدی روبرو هستند؛ بنابراین بعد از مطالعه مطلب صفر تا صد انواع مکمل زینک به رشد فرزند خود توجه بیشتری داشته باشید و در صورت مشاهده کوچکترین اختلالی با پزشک متخصص کودک خود مشورت کنید.
ریزش مو شدید
همان طور که گفته شد زینک باعث تقویت فولیکولهای مو میشود و این موضوع برروی میزان مقاومت موها به شدت تأثیر دارد؛ بنابرابن اگر موهای شما به شکل غیرطبیعی ریزش دارند حتماً از یک پزشک متخصص کمک بگیرید.
ناتوانی جنسی
کمبود این مادۀ معدنی به شدت برروی قوای جنسی آقایان تأثیرگذار است. گاهی کمبود همین مادۀ معدنی میتواند سبب ناتوانی جنسی در آقایان شود. روی برروی رشد جنسی نوجوانان و جوانان نیز تأثیرگذار است و باید در این سنین به میزان مصرف این ماده توجه ویژهای شود.
کلام پایانی
در این مطلب سعی داشتیم صفر تا صد انواع مکمل زینک را به خوبی برای شما شرح دهیم تا شما بتوانید با دانش بیشتری این مکمل دارویی را مصرف کنید. اگرچه مکملها برای بدن مفید هستند اما اصلاً نباید بدون تجویز پزشک مصرف شوند؛ بنابراین حتی با مطالعه مقالههای مختلف در رابطه با صفر تا صد انواع مکمل زینک هیچگاه خودسرانه این مکمل را مصرف نکنید و حتماً قبل از مصرف از پزشک خانواده خود مشورت بگیرید تا شما را در این زمینه راهنمایی کند.