رمز و راز تقویت حافظه با طب سنتی
امروزه همه افراد درگیر کار و تلاش برای زندگی هستند، اکثر آنها با مشکلاتی همچون آلزایمر، فراموشکاری و اختلال در یادگیری مواجه میشوند. گاهی آنقدر درگیر کارهای خود میشویم که ممکن است مهمترین چیزها را فراموش کنیم یا به دلیل مشغله ذهنی؛ نمیتواند به درستی پردازش کند و گاهی بسیاری از نکاتی که اهمیت بالایی دارند را به فراموشی میسپارد. طب سنتی توانسته است امروزه با توجه به نکات مهم در سبک زندگی افراد و بررسی گیاهان و مواد غذایی، پیشنهاداتی برای تقویت حافظه با طب سنتی ارائه دهد که با کمک آنها بتوانید تمرکز و حافظه خود را تقویت کنید و از ابتلا به آلزایمر جلوگیری نمایید.
عملکرد طب سنتی در سلامت جسم و روان
طب سنتی به عنوان مجموعهای از دانش و مهارتهایی شناخته میشود که بر اساس عقاید و تجربیات بومی شکل گرفته است. امروزه با پژوهش و تحقیق مواد خوراکی و همچنین شناخت خواص دارویی، طب سنتی توانسته جای بسیاری از داروهای شیمیایی را بگیرد و روند درمان بسیاری از بیماریها را بهبود ببخشد. تقویت حافظه با طب سنتی یکی از مواردی است که در این شیوه درمانی به آن پرداخته شده است و بسیاری از مواد خوراکی و گیاهان به عنوان تقویت کننده حافظه و تمرکز معرفی شدهاند. طب سنتی امروزه جایگاه مناسبی در میان مردم دارد و توانسته است با اثربخشیهای مثبت مورد توجه بسیاری از دانشمندان نیز قرار بگیرد. البته باید به این نکته توجه داشت لزوما توصیههای طب سنتی برای درمان کافی نیستند و حتی ممکن است بسیاری از تجویزها نه تنها عمل نکنند؛ بلکه به دلایلی همچون داشتن آلرژی و حساسیت به فرد آسیب برسانند. از این رو متخصصین طب سنتی باید از علم بدن آگاهی لازم را داشته باشند و با توجه به فرد و ایمنی بدن او، تجویز داروهای گیاهی و مواد غذایی انجام دهند. البته تقویت حافظه با طب سنتی نیازی به آزمایش ندارد و افراد میتوانند با تجربیات و همچنین توصیه دانشمندان و پزشکان؛ مواد غذایی مربوطه را مصرف کنند.
10 توصیه طب سنتی برای آن که حافظه خود را تقویت کنید
طب سنتی با تحقیقات و تجربیات و همچنین با توجه به توصیههای بزرگان چندین مواد غذایی و گیاهی را شناسایی کرده است که احتمال دارد بتوانند در بهبود سلامت مغز کمک کنند. حتی بسیاری از آنها با توجه به خواصشان مورد مطالعه قرار گرفتهاند و علم پزشکی نیز آنها را تاکید کرده است. در ادامه به 10 توصیه برای تقویت حافظه با طب سنتی میپردازیم که با توجه به آنها میتوانید عملکرد مغز خود را بهبود ببخشید.
- از تاثیر ماهیهای چرب بر حافظه غافل نشوید
همیشه وقتی که از سلامت مغز و تقویت حافظه صحبتی به میان میآید؛ موثر بودن ماهیها به چشم میخورد. ماهیهای چرب منبع غنی اسیدهای امگا 3 هستند و در بهبود عملکرد مغز تاثیر میگذارند. چرا که بیشتر از 60 درصد مغز شما را چربیهایی تشکیل دادهاند که نیمی از آن شامل اسیدهای چرب امگا3 هستند؛ بنابراین مصرف غذاهای حاوی اسیدهای چرب، برای تقویت حافظه با طب سنتی ضروری به شمار میروند. قزل آلا، سالمون، شاه ماهی و ساردین از جمله ماهیهای چرب هستند که امگا3 دارند. در کنار اینها مواد غذایی همچون سویا و لوبیا از منابع امگا 3 محسوب میشوند.
- اهمیت قهوه را در تقویت حافظه با طب سنتی دست کم نگیرید
قهوه به عنوان یک منبع برای بیداری به شمار میرود. دانههای قهوه نه تنها میتوانند مانع از به خواب رفتن مغز شما شوند؛ بلکه در هوشیاری آن موثر هستند. دو ماده اصلی تشکیل دهنده قهوه، یعنی کافئین و آنتی اکسیدانها میتوانند به تقویت حافظه کمک کنند. پیشبینی میشود اگر شما هر روزتان را با یک لیوان قهوه شروع کنید؛ دیگر مشکلی با از یاد بردن و ضعف حافظه نخواهید داشت. البته گفته میشود که مصرف قهوه در طولانی مدت، علاوه بر اینکه به شما کمک میکند تا حافظه خود را تقویت کنید؛ از مبتلا شدن شما به بیماریهایی همچون پارکینسون و آلزایمر نیز جلوگیری میکند. برای تقویت حافظه با طب سنتی به آنتی اکسیدانهای موجود در قهوه توجه شده است که بیشتر از کافئین در عملکرد بهتر حافظه مخصوصا کوتاه مدت تاثیر میگذارد.
- مصرف بلوبری را بیشتر کنید
بلوبری یا زغال اخته که طعمی شیرین و ترش دارد؛ منبعی سرشار از ویتامینها و مواد معدنی به شمار میرود. طبق تحقیقات انجام شده، میوه بلوبری، حاوی آنتوسیانین است که اثرات ضد التهاب و آنتی اکسیدانی دارد. در نتیجه زمانی که شما دچار استرس و التهاب میشود و ممکن است مغز شما به سمت پیری رود و قدرت حافظه شما کم شود؛ آنتی اکسیدانهای بلوبری میتوانند آنها را خنثی کنند و سلامتی مغز و حافظه شما را تحت تاثیر قرار دهند. شما میتوانید این میوه پرکالری را به همراه غلات صبحانه خود میل کنید و یا با اضافه کردن آن به اسموتی، از طعم و خواص بینظیر آن لذت ببرید.
- از غوغای زردچوبه در طب سنتی آگاه شوید
در چند سال اخیر، زردچوبه و خواص ان در میان مطالعات آنجام شده، سروصدای زیادی به پا کرده است. تحقیقات نشان دادهاند ماده اصلی زردچوبه میتواند از سد خونی مغز عبور کند و وارد سلولهای آن شود و حتی به رشد سلولهای جدید کمک کند. به همین علت در هنگام تقویت حافظه با طب سنتی، زردچوبه اهمیت بالایی دارد و میتواند در بهبود عملکرد مغز مفید واقع شود. البته این ماده غذایی میتواند باعث ترشح دوپامین و سروتونین شود و بر کاهش افسردگی و بهبود خلقوخو نیز اثر بگذارد.
- تخم مرغ را حذف نکنید
تخم مرغ سرشار از ریزماده مغذی به نام کولین است که برای تقویت حافظه اهمیت بسیاری دارد. این ریزماده مغذی برای ایجاد یک انتقال دهنده عصبی توسط بدن شما مصرف میشود که به تنظیم خلقوخو و حافظه کمک میکند. علاوه بر کولین، تخم مرغ حاوی ویتامین B است که نقش مهمی در سلامت مغز دارند. همچنین تخم مرغ سطح هموسیستئین که در زوال عقل و آلزایمر موثر است را کاهش میدهد و به همین ترتیب مانع از زوال دهنی در افراد مسن میشود.
- از منبع آجیل برای تقویت حافظه استفاده کنید
آجیل مجموعهای از تمامی مغزها است که نه تنها در سلامت مغز، بلکه در سلامت بدن و روان نیز نقش مهمی ایفا میکنند. تحقیقات نشان داده است افرادی که در چند سال اخیر به منظم آجیل میخورند در مقایسه با افرادی که آجیل مصرف نمیکنند؛ از حافظه قویتری برخوردار بودهاند. مصرف آجیل برای تقویت حافظه با طب سنتی اهمیت زیادی دارد چرا که دانههای موجود در آن سرشار از مواد مغذی، ویتامینها و چربیهای سالم از جمله امگا 3 هستند که بهبود عملکرد و سلامت مغز را تحت تاثیر قرار میدهند.
- مصرف کدو و دانه کدو را از یاد نبرید
طبق سفارش پیامبر به حضرت علی، کدو یکی از مهمترین مواد غذایی به شمار میرود که در سلامت مغز و تقویت حافظه موثر است. کدو و دانههای آن آنتی اکسیدانهای قوی دارند که در برابر رادیکالهای آزاد شده از مغز و بدن محافظت میکنند. همچنین دانههای کدو که منبعی از آهن، منیزیم، مس و روی محسوب میشوند؛ برای تقویت تمرکز و حافظه مفید هستند. مثلا منیزیم برای یادگیری بسیاری ضروری است و کاهش سطح آن در بدن، بیماریهای عصبی به خصوص میگرن و افسردگی را در پی دارد که به حافظه نیز آسیب وارد میکنند. از طرف دیگر در تقویت حافظه با طب سنتی، پیشگیری از آلزایمر نیز اهمیت دارد. از همین جهت مصرف مس در دانههای کدو تنبل به کنترل سیگنالهای عصبی کمک میکند و خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد.
- خوراکیهای فراموش شده را در سفره خود پررنگ کنید
در طب سنتی برای تقویت حافظه به تمامی مواد مغذی پرداخته میشود. برای مثال با اینکه امروزه مصرف عدس و لوبیا در صدر قرار دارد اما ماش جایگاه مناسبی در رژیم غذایی اغلب افراد ندارد. در صورتی که ماش میتواند نقش مهمی در تقویت حافظه کودکان ایفا کند. همچنین استفاده از چای سبز نیز میتواند به عملکرد مغز کمک کند. البته توجه داشته باشید زمانی مغز شما میتواند بهترین کارایی را داشته باشد که شما با مشکلاتی همچون کمخونی و فقر آهن نیز مواجه نباشید. از این رو پررنگ کردن مواد غذایی همچون اسفناج، گوجه فرنگی و مویز نیز میتوانند در تقویت حافظه با طب سنتی موثر باشند.
- از کنار کلم بروکلی به سادگی رد نشوید
کلم بروکلی جزء سبزیجاتی بوده که سرشار از منابع مغذی و قدرتمند است. این سبزی مقدار زیادی ویتامین K دارد که مطالعات نشان دادهاند مصرف زیاد ویتامین K در بزرگسالان سبب تقویت حافظه و وضعیت شناختی بهتر میشود. همچنین گفته میشود که کلم بروکلی میتواند تمام نیاز روزانه بدن ما را به ویتامین K تامین کند. به همین علت از جایگاه ویژهای در طب سنتی برخوردار است.
- گیاهان طب سنتی برای تقویت حافظه را بشناسید
استفاده از گیاهان برای تقویت حافظه با طب سنتی مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. در واقع میتوان گیاهانی که خواص دارویی مرتبط با سلامت مغز دارند را به صورت خام، جوشانده و معجون مصرف کرد و از اثرات آنها بهره برد. در ادامه به مهمترین گیاهان دارویی که در تقویت حافظه موثر هستند؛ پرداخته میشود.
- باکویا یا نازباتلاقی، منبع خواص در طب سنتی
باکوپا در رده اولین گیاهان دارویی قرار میگیرد که برای سلامت مغز و اعصاب مفید است. این گیاه با داشتن آنتی اکسیدانهای زیاد میتواند عملکرد مغز را بهبود بخشد و موجب تقویت حافظه شود. از باکویا در بسیاری از مناطق جهان به عنوان دارویی برای بهبود بیماریهایی همچون پارکینسون و آلزایمر استفاده میشود. حتی در آزمایشی مشخص شد؛ افرادی که از فرآوردههای این گیاه استفاده میکردند؛ نسبت به سایر افراد توانایی بیشتری در تجزیه و تحلیل اطلاعات داشتند.
- جینسینگ، مهمترین معجون تقویت حافظه با طب سنتی
مهمترین گیاه که در تقویت حافظه با طب سنتی به آن اشاره میشود؛ جینسینگ است. این گیاه خاصیت انرژیزایی دارو و از محرکین مغز به شمار میرود. جینسینگ حاوی ترکیباتی است که باعث افزایش انرژی و عملکرد میشوند و حتی ذهن را هوشیارتر میکند. البته در مصرف آن نباید زیادهروی شود؛ چرا که ممکن است عوارض جانبی همچون افزایش ضربان قلب و فشارخون را در پی داشته باشد.
- تاثیر مریم گلی در بهبود عملکرد مغز و اعصاب
مریم گلی یکی از موثرترین گیاهان دارویی است که به تقویت حافظه و افزایش تمرکز کمک میکند. مریم گلی با ترکیباتی که دارد میتواند سبب کاهش خستگی ذهنی و افزایش هوشیاری شود و خلقوخو را بهبود بخشد. شما میتوانید از این گیاه به عنوان چاشنی سالاد یا سوپ استفاده کنید و یا آن را به صورت جوشانده همچون چای مصرف نمایید.
- گل رزماری، گل سر سبد تقویت حافظه در طب سنتی
زمانی که حرف از تقویت حافظه با طب سنتی به میان میآید. اهمیت گل رزماری در تقویتت حافظه و افزایش قدرت مغز بیشتر به چشم میخورد. اسید رزمارینک و اسید کارنوزیک دو ماده اصلی موجود در رزماری هستند که استیل کولین را در مغز افزایش میدهند و سبب ارتباط بیشتر بین سلولهای خاکستری مغز میشوند. همچنین مطالعات نشان داده است که روغن رزماری برای افزایش سرعت پردازش اطلاعات و مراقبت از مغز در برابر آلزایمر موثر است و دقت و تمرکز را نیز افزایش میدهد. شما میتوانید برگهای تازه یا خشک شده گل رزماری را به صورت دمنوش میل کنید و حافظه خود را تقویت نمایید.
- کندر، سنتیترین گیاه تقویت حافظه
از قدیم تا به حال از هر کسی بپرسید که چگونه حافظه خود را تقویت کنیم؟ اسم کندر را میشنوید. کندر یکی از قدیمیترین گیاهان دارویی برای تقویت حافظه با طب سنتی به شمار میرود که حتی امروزه شربت آن برای تقویت حافظه کودکان مصرف میشود. کندر با داشتن آنتی اکسیدان و ضدالتهابهای طبیعی؛ التهاب و استرس اکسیداتیو را در مغز مهار میکند و با وادار کردن سلولهای خاکستری به فعالیت مانع از پیشرفت آلزایمر و زوال عقل میشود.
- نقش دارچین در تقویت حافطه و تمرکز
دارچین دارای مواد معدنی همچو آهن، کلسیم، فیبر و منگنز است که به خون رسانی بهتر سلولهای مغز کمک میکند. همچنین این ماده خوشبو با داشتن خاصیت آنتی اکسیدان مانع از تخریب سلولهای عصبی میشود و با ترشح دوپامین، التهاب را در سلولهای مغز کاهش میدهد.
طب سنتی کدام غذاها را در تقویت حافظه مضر میداند؟
زمانی که میخواهید روند تقویت حافظه با طب سنتی را طی کنید؛ باید به این نکته توجه داشته باشید که علاوه بر مواد خوراکی مفید، مواد غذایی مضر را حذف کنید. به عنوان مثال غذاهایی که غنی از چربی هستند بر عملکرد حافظه تاثیر منفی میگذارند. چیپس، همبرگر، پنیرها و بستنیهای چرب، حاوی چربیهای مضر هستند که ممکن است سبب انسداد عروق و بروز اختلال در حافظه شوند. از این رو حذف این مواد غذایی و اجتناب از مصرف آنها به تقویت حافظه و همچنین حفظ سلامت بدن کمک میکند.
چگونه با طب سنتی، حافظه خود را تقویت کنیم؟َ
طب سنتی شیوهای از درمان است که بدون مواد شیمیایی به بهبود بیماریها کمک میکند. در واقع با کمک توصیههای طب سنتی میتوانیم بسیاری از مشکلات جسمی خود را حل کنیم و یا نقاط قوت سلامتی خود را تقویت نماییم. فراموشی و کندی حافظه یکی از مهمترین معضلاتی است که اغلب افراد با آن مواجه میشوند و در صورتی که کنترل نشود؛ به آلزایمر میانجامد. برای تقویت حافظه با طب سنتی میتوانید از مواد غذایی و گیاهان دارویی توصیه شده متخصصین این طب استفاده کنید و با حذف مواد خوراکی مضر، از بروز آلزایمر و زوال عقل جلوگیری نمایید.
خدمات آموزشی سایت طبیب سرا
طب سنتی علاوه بر اینکه هنر گیاهشناسی نیازمند علم و آموزش در این حوزه است چرا که امور مرتبط با درمان و سلامت اگر با دانش کافی در آن عمل نشود ممکن است باعث تلفات جانی گردد. از این رو دکتر صمیمی (مدرس بین المللی عنبیه شناسی) تصمیم بر برگذاری دوره عنبیه شناسی به کرده است .
برای هاهنگی و شرکت در دوره عنبیه شناسی روی شماره کلیک کنید : 09126867182