روش های طب سنتی در درمان میگرن
منظور از میگرن در طب سنتی
از نظر طب سنتی میگرن بیماری است، که می توان آن را توسط دارو ها، مصرف برخی گیاهان و راهکار های مختلف تا حال قابل توجهی کنترل کرد.
اطبا طب سنتی عامل میگرن را استرس می دانند، آن ها میگرن را از جمله سردرد های تنشی می دانند. بنابراین چاره و درمان طب سنتی برای میگرن استفاده از رژیم غذایی خاص، مصرف دارو های مخصوص میگرن، استفاده از گیاهان و ... است، که در ادامه به طور مفصل آن ها را مورد بحث و بررسی قرار می دهیم.
از جمله علائم میگرن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سردرد شدید در یک ناحیه سر یا دو طرف سر
- بی حالی
- حساسیت به نور و صدا
- تعریق
- تمرکز ضعیف
- احساس گرما و سرما شدید
- درد شکم
- اسهال
از هر 4 بیمار مبتلا به میگرن ممکن است، یک نفر از آن ها شامل علائم زیر باشد.
- مشکلات بینایی( دو بینی)، الگوهای زیگ زاگ در تاریکی
- سوزن سوزن شدن لب و زبان
- احساس سرگیجه و عدم تعادل
معمولا اغلب افراد مبتلا به میگرن 3 الی 4 ساعت سر درد را تجربه می کنند، که البته این علائم تا یک هفته ذهن شخص را دچار سرگردانی می کند.
راهکار های طب سنتی به منظور درمان میگرن
درمان سردرد توسط طب سنتی میگرن به طور گسترده در سراسر جهان انجام می شود. اما تجربه نشان داده بیشترین طرفداران طب سنتی میگرن ساکن آفریقا، آمریکا جنوبی، آسیا و ... هستند.
ماساژ درمانی: ماساژ درمانی در ناحیه سر یکی از قابل توجه ترین تکنیک های طب سنتی میگرن است. در این روش پزشک طب سنتی با ماساژ نواحی خاصی از سر موجب تسکین درد میگرن می شود.
مصرف دارو: طب سنتی درمان میگرن را معمولا با داروهایی مانند داروی حب شفا و کپسول مرجان انجام می دهد. البته مصرف این دارو ها باید پس از ویزیت پزشک طب سنتی و تشخیص بیماری شخص تجویز شود، چرا که مصرف خودسرانه دارو می تواند آسیب جدی به مننژیت و مغز برساند.
رایحه درمانی: رایحه درمانی شاخه ای از داروهای گیاهی است، که در آن فقط از روغن های مخصوص یا اسانس گیاهان خاص به منظور درمان میگرن استفاده می شود.
تغییر در رژیم غذایی: اصلاح الگوی رژیم غذایی و عوامل مرتبط با رژیم غذایی نقش مهمی در تشخیص طب سنتی برای میگرن دارد. مطالعات نشان داده بیماران مبتلا به میگرنی که دارای رژیم غذایی کتوژنیک و رژیم کم چرب هستند و به طور کامل الکل و کافئین را در رژیم غذایی خود حذف کردند، دچار حملات میگرنی کمتری هستند.
مدیریت استرس: استرس سرمنشاء تمام بیماری ها است. استرس بیش از حد در شخص ممکن است شروع بیماری افسردگی باشد. استرس موجب تشدید بیماری میگرن می شود و آن را تبدیل به درد مزمن می کند. اگر بدن شخص حالت ریلکس را در دراز مدت تجربه نکند، سردرد میگرنی مداوم با شخص خواهد بود. پس بهتر است، بیمار همواره بر استرس خود غلبه کند.
طب سوزنی: طب سوزنی به کاهش روزهای میگرن کمک می کند و ممکن است اثرات ماندگاری داشته باشد. معمولا سه ماه پس از انجام طب سوزنی، افرادی که طب سوزنی سنتی میگرن را تجربه کردند، از کاهش تعداد حملات میگرنی و کاهش شدت سردرد گزارش می دهند.
حجامت: گرچه هنوز کسی نمی داند چرا حجامت به درمان میگرن کمک می کند. اما طب سنتی برای میگرن حجامت را پیشنهاد می دهد. حجامت یک روش درمانی سنتی است، که در چندین جوامع در شرق آسیا پرطرفدار است.
گیاهان دارویی موثر برای میگرن
گل مینا:
برای اولین بار در یونان باستان و در اوایل قرن پنجم پزشکان طب سنتی برای میگرن و کاهش سردرد های شدید از دمنوش گل مینا استفاده می کردند. این گیاه علاوه بر تسکین درد موجب کاهش تب، تورم و التهاب می شود.
گل گاو زبان:
این گیاه از نظر طب سنتی اثر معجزه آسایی بر درمان میگرن دارد. جوشانده گل گاو زبان علاوه بر کاهش سردرد و ایجاد آرامش شخص در درمان گزش پشه، نفس تنگی، اگزما پوستی و ... موثر است.
روغن نعناع:
روغن نعناع یکی از موثرترین روغن های خوراکی و ماساژ تراپی است. مطالعه ای که در سال 2010 در مجله بین المللی Clinical PracticeTrusted Source نشان می دهد، که منتول موجود در روغن نعناع در جلوگیری از درد میگرن و کاهش حالت تهوع حاصل از میگرن موثر است.
پوست درخت بید:
عصاره پوست درخت بید مشهور به داروی بدون نسخه پزشک است، این گیاه علاوه بر خاصیت های آنتی اکسیدانی خود موجب کاهش سردرد های شدید می شود. این گیاه علاوه بر کاهش درد میگرن به عنوان یک تب بر طبیعی و موثر در کاهش کمر درد شناخته می شود.
زنجبیل:
زنجبیل یک گیاه گرمسیری آسیایی است. بیش از 2000 سال است که در چین در از این داروی گیاهی استفاده می شود. طب سنتی برای میگرن مصرف زنجبیل را شدیدا توصیه می کند. این گیاه علاوه بر خواص معجزه آسا خود در کاهش سردرد میگرن موجب کاهش تهوع و کاهش آبریزش بینی در سرماخوردگی و آنفولانزا می شود.
سنبل الطیب:
سنبل الطیب گیاهی بومی اروپا و آسیا است، که قدمت آن به رم باستان باز می گردد. طب سنتی سنبل الطیب را به عنوان گیاهی همه جانبه می شناسد. این گیاه در کاهش بیخوابی، کاهش سردرد، درمان تپش قلب، کاهش استرس و ... موثر است.
بهتر است، سنبل الطیب همراه با چای مصرف شود.
تخم گشنیز:
از سال 7000 پیش ، مردم در سراسر جهان به خواص درمانی و خواص طعم دهنده ای دانه گشنیز آگاه هستند. تخم گشنیز به دلیل توانایی خود در درمان بیماری هایی خود نظیرآلرژی، دیابت و میگرن در چند دهه اخیر مورد توجه عموم مردم قرار گرفته است. در طب چینی علاوه بر خواص فوق از بخور تخم گشنیز برای رفع فشار سینوس ها استفاده می شود.
از نظر طب سنتی چه کار هایی باید هنگام سردرد های میگرن انجام دهیم؟
میگرن یک سردرد معمولی نیست.اگر آن را تجربه کنید، متوجه درد های کوبشی، حالت تهوع و حساسیت به نور می شوید. بنابراین در هنگام بروز سردرد میگرنی بهتر است کار های گفته شده در سطح زیر را انجام دهید.
استنشاق روغن اسطوخودوس درد میگرن را تسکین می دهد. طبق تحقیقات سال 2012 ، افرادی که در طی حمله میگرن به مدت 15 دقیقه از روغن اسطوخودوس استنشاق می کردند، نسبت به افرادی که مسکن های شیمیایی صرف می کنند، تسکین سریع تری داشتند.
استنشاق عطر گلاب، مصرف گل گاو زبان و انجام طب سوزنی اثر مثبتی بر کاهش سردرد میگرنی دارند..
جمع بندی
میگرن یک اختلال عصبی زیست شناختی شایع است و روش های مختلفی از جمله مصرف داروهای گیاهی، حجامت، ماساژ درمانی و ... برای درمان آن پیشنهاد شده است.
فراموش نکنید که میگرن ممکن است بر اثر رژیم غذایی غلط یا حساسیت به مواد غذایی خاصی رخ دهد. پس حتی الاامکان از مصرف فست فود ها و غذا هایی حاوی نیترات نظیر بیکن، سوسیس و ژامبون خودداری کنید.
مصرف غذا های پنیر دار می تواند درد میگرن را تشدید کند. مصرف مداوم دسر ها و نوشیدنی های سرد مانند بستنی و آب سرد باعث افزایش حملات میگرنی می شود. غذا هایی با طبع و مزاج سرد مانند ماست و دوغ اثر مستقیمی بر درد های میگرنی دارد.
خدمات آموزشی سایت طبیب سرا
طب سنتی علاوه بر اینکه هنر گیاهشناسی نیازمند علم و آموزش در این حوزه است چرا که امور مرتبط با درمان و سلامت اگر با دانش کافی در آن عمل نشود ممکن است باعث تلفات جانی گردد. از این رو دکتر صمیمی (مدرس بین المللی عنبیه شناسی) تصمیم بر برگذاری دوره عنبیه شناسی به کرده است .
برای هاهنگی و شرکت در دوره عنبیه شناسی روی شماره کلیک کنید : 09126867182