سودا چیست و چه علائمی دارد؟
در این مقاله قصد داریم که به بررسی موضوع سودا چیست و چه علائمی دارد بپردازیم. به طور خلاصه بدن از چهار خلط تشکیل شده که سنگینترین آن که به رنگ سیاه است خلط سودا نام دارد. این خلط بر اثر رسوب و سوختن خلط صفرا در بدن و خوردن غذاهای سودازا در کبد به وجود میآید و مرکز نگهداری آن طحال است. البته باید به این نکته اشاره کنیم که سودا در حالتی که تعادل داشته باشد ضرری برای بدن ندارد و حتی برای آن ضروری هم هست اما طبیعتاً اگر از حالت تعادل خارج شود عوارض خود را بروز داده و علائم سودا در بدن ظاهر میشود.
طبع سودا چیست و چه اهمیتی دارد؟
سودا یکی از چهار خلط اصلی بدن ما (صفرا، سودا، بلغم، دم یا خون) به شمار میرود. هر یک از این خلطها عملکردهای خاصی دارند که به بقای ما کمک میکنند. در واقع باید گفت که تمام عالم امکان که بدن انسان نیز یکی از موجودات عالم است، از این چهار عنصر و رکن اصلی تشکیل شده است. سودا به طبع سرد و خشک گفته میشود.
سودا یکی از مزاجهای موجود در بدن انسان است. در بدن انسان چهار نوع مزاج وجود دارد که از خلط و رسوبات خونی تشکیل شده است. این مزاج به طور مستقیم بر شخصیت جسمانی و همچنین شخصیت روانی افراد تأثیر میگذارد. با توجه به اینکه این مزاجها تأثیرات منفی و مثبتی بر انسان میگذارد، شناخت مزاجها و اصلاح آنها برای جلوگیری از ورود بیماری به بدن ضروری است. بهتر است مزاج سودا را بشناسید، با علائم و ویژگیهای آن آشنا شوید و سپس به فکر تنظیم سودا بدن باشید؛ طبیب سرا در ادامه به بررسی این طبع و نحوه تنظیم آن پرداخته است.
طبع سودا نقشهای بسیار مهمی در بدن دارد که از مهمترین آنها میتوان به استحکام استخوانها، رشد مو و ناخن و... اشاره کرد. تا زمانی که این طبع در بدن نرمال و متعادل باشد، بدن در بهترین حالت خواهد بود؛ اگر روزی سودای طبیعی، غیرطبیعی و از تعادل خارج شود، مشکلاتی به وجود میآید که در این حالت شما به تنظیم سودا بدن نیاز خواهید داشت.
همچنین مهم است که بدانید اگر سودا خارج از حد در بدن رسوب کند، ممکن است مشکلاتی مثل ابتلا به انواع سرطانها را برای فرد به وجود بیاورد. در واقع بافت سرطانی مزاج سودا دارد و در هر عضوی از بدن که سرطان به وجود میآید نشئت گرفته از رسوب سودا در همان عضو است. در نتیجه توصیه میکنیم برای پیشگیری از انواع سرطانها از زمانی که سودا در بدن در حد پایینی قرار دارد برای درمان آن پیگیر باشید.
یک اصطلاح دیگر به نام سودای سوخته هست که در مورد سودا وجود دارد و حتماً از زبان برخی از افراد آن را شنیدهاید. به طور کلی سودا همیشه از سردی و خشکی نشئتگرفته نیست و زمانی که گرمی در بدن بالا میرود و خلط صفرا و دم در بدن میسوزد تبدیل به سودا میشود و همانطور که گفته شد به آن سودای سوخته میگویند. توجه کنید که اگر شخصی مبتلا به بیماریهای سوداوی باشد و در سالیان متوالی آن را درمان نکرده باشد، آن اختلاط عادی در طی این مدتزمان نسبتاً زیاد بهخاطر تجمع در بدن به سودای سوخته تبدیل میشود.
محصول مرتبط: شربت سوداک | قرص آنتی سودا
علائم سودا در بدن
در ادامه میخواهیم علائم سودا در بدن را بررسی کنیم. همانطور که گفته شد در بدن هر فرد چهار خلط وجود دارد که بر اساس علتهای متفاوت یکی از آنها بر بقیه غالب بوده و باعث میشود که فرد تبهای مختلفی از جمله گرم و خشک، سرد و خشک، گرم و مرطوب و سرد و مرطوب داشته باشد. مبحث ما در مورد مزاج سودا است که بر این اساس فردا طبع سرد و خشکی دارد و همین موضوع باعث تغییرات در ظاهر و خلق و خوی افراد میگردد.
به طور کلی اگر بخواهیم علائم سودا در بدن را بررسی کنیم، این علائم به دودسته تقسیم میشوند. با بررسی این دو گروه علائم میتوانید به مزاج و طبع خود پی ببرید و بر همین اساس نوع زندگی و تغذیهتان را اصلاح کنید تا از بروز بیماریهای خطرناک جلوگیری کنید. دقت کنید که این دو گروه زیرمجموعههای زیادی دارند که تمامی آنها را به طور خلاصه برایتان بیان میکنیم.
علائم ظاهری سودا در بدن
مزاج و طبع سودا بر روی رنگ پوست، اندامها، حالت چشمها و تمامی اعضا و جوارح بدن تأثیرگذار است و علائم این تأثیرات بر روی ظاهر افراد شامل موارد زیر است:
علائم سودا در مغز
طبع سودا در بدن جزو بدترین تبها است که تأثیر آن روی بدن باعث بروز بیماریهای متعددی میشود. برای مثال یکی از علائم آن سردردهایی است که شدت زیادی دارند و در اکثر مواقع فرد را آزار میدهد. این سردردها تمام سر را درگیر کرده و دلایل زیادی برای بروز آن وجود دارد. افرادی که مزاج سودا دارند با کوچکترین عصبانیت یا قرارگیری در محیط پراسترس و رفت و آمد در خیابان با آلودگی هوا و ترافیک سردرد میشوند. این اشخاص به دلیل طبع سرد و خشکی که بر اثر غلبه سودا در بدنشان به وجود میآیند دارای نشانههای زیادی بر مغز از جمله ترس، عصبانیت، عدم تمرکز، سرگیجه، کاهش حافظه هستند؛ بنابراین یکی از علائم سودا در بدن شامل تأثیرات آن بر روی مغز است.
علائم سودا در پوست
یکی دیگر از علائم سودا در بدن شامل تأثیر آن بر روی رنگ و حالت پوست است. از مهمترین علائم این طبع بر روی پوست میتوان به رنگ گندم گون این افراد اشاره کرد. توجه کنید که این رنگ پوست هرچقدر که رسوب سودا بیشتر شود به سمت تیرگی میرود. همچنین منافذ پوست متوسط هستند و تعریق در بدن آنها کمتر اتفاق میافتد و پوست سرد و خشکی دارند. اگر سودا را در بدن کنترل نکنید تأثیرات بدی روی پوست از جمله لک و خال زیاد را برای شما در پی دارد.
علائم سودا در پا
از دیگر علائم سودا در بدن مربوط به اثرات آن در پاها است و از آن جایی که سودا خلط بسیار سنگینی است تأثیر قابللمسی بر قسمتهای پایین فرد دارد. برای مثال از مهمترین علائم در پاها میتوان به چاق شدن ساق پا و بیماریهایی مثل واریس اشاره کرد. دقت کنید که اگر مزاج سودا را در بدن خودکنترل نکرده و تعادل آن را برقرار نکنید ممکن است بیماریها در این ناحیه پیشرفتهتر شده و به سیاه شدن انگشتان پا منجر شود.
علائم سودا در معده و گوارش
ازآنجاییکه طبع سودا باعث سرد و خشکشدن بدن میشود گوارش انسان با اختلالات زیادی از جمله یبوست، نفخ و رفلاکس اسید معده مواجه میشود. همچنین علاوه بر این علائم از تأثیرات سودا بر روی معده و گوارش افراد میتوان به علاقه زیاد آنها به غذاهای شور، گرسنگی زیاد و سیر شدن با خوردن غذای کم اشاره کرد. تأثیرات سودا بر روی معده و گوارش جز آن دسته از علائم سودا در بدن است که افراد را بهشدت آزار میدهد.
علائم رفتاری سودا در بدن
تاکنون علائم سودا در بدن که مربوط به تأثیرات آن بر روی ظاهر افراد بود را برای شما بیان کردیم اما در ادامه قصد داریم که رفتار و خلق و خویی که بر اثر غلبه سودا بر بدن ایجاد میشود را بیان کنیم. از جمله علائم رفتاری سودا در بدن میتوان به درونگرا، کمالگرا، منظم، عاقل، واقعبین، رفتاری عاقلانه در برابر مسائل منطقی، مستعد افسردگی، تمایل به سکوت و گوشهگیری، بیحوصلگی، تحمل پایین، جدی بودن در کار، بیقرار بودن، لجبازی، وسواسی عملکردن و شکاک بودن، ناامیدی، غم زیاد و منفینگری اشاره کرد.
توصیه برای افراد سودا مزاج
افرادی که طبع سودا در روی آنها تأثیر گذاشته باید از لحاظ شرایط روحی آسودهخاطر باشند و به نکاتی از جمله پرهیز از تنهایی و گوشهگیری، استفاده از لباسهای رنگ روشن، رفتن به دامن طبیعت و استفاده از فضای سالم حداقل یکبار در هفته توجه کنند. همچنین توصیه میکنیم که این افراد از مصرف گوشت گاو، گوشت ماهی، عدس و هر چیز ترش بانمک زیاد پرهیز کنند. در مقابل بهتر است که میوههایی مثل به، گلابی انگور سیاه و دمکرده گل گاوزبان را در برنامه خوراکی خود قرار دهند.
مهمترین نکات درمورد تنظیم سودا بدن
علائم سودا چیست؟
همه مزاجها و طبعها یک سری علائم و نشانهها دارند که از طریق آنها میتوانیم به نوع مزاج خود پی ببریم و علائمی که در مزاج سودا وجود دارد شامل دو مرحله است. مرحله اول که طبیعی است و جای نگرانی ندارد عبارت است از: کسالت، لذت نبردن از احساسات مثبت، یاس، بی حالی و خستگی، بی اشتهایی و پرخوری، عدم تصمیم گیری.
عوامل دیگری نیز در مراحل حاد مزاج سودا وجود دارد که میتوان به خودکشی، درد در نقاط مختلف بدن بدون داشتن بیماری خاص، وجود اسید معده، گریه بی دلیل و موارد احتمالی دیگر اشاره کرد. این علائم میتواند به اشکال مختلف در بدن هر فرد رخ دهد. اگر این نشانهها را به طور شدیدی تجربه میکنید، بهتر است برای تنظیم سودا بدن اقداماتی انجام دهید تا به حالت طبیعی برگردید!
غلبه سودا بر بدن چگونه است؟
به عقیده کارشناسان، سودا یکی از مرموزترین طبعهای بدن انسان به حساب میآید که رابطه عجیبی با بیماریها دارد؛ به طوری که با مشکلات رابطه دو طرفه و مستقیم دارد. به طور مثال داشتن سودا باعث کم خوابی میشود، اما از طرفی کم خوابی نیز باعث تولید سودا در بدن میشود. سودا غیرطبیعی به اشکال مختلف در بدن رخ میدهد، از عوامل محیطی میتوان به آلودگی هوا، استرس و اضطراب، اندوه و تغذیه نامناسب و... اشاره کرد.
- غم، اندوه و غمگین شدن
مانند غم از دست دادن عزیزی که در نبود این شخص موهای فرد در طی یک شبانه روز سفید میشود.
- فشار، استرس و اضطراب
مانند تحمل فشار کاری زیاد و بدهی یا تحمل استرس کنکور و درس.
- تغذیه نامناسب و غیر اصولی
مانند خوردن فست فود، غذاهای بسته بندی شده منجمد و باقی ماندههای حاوی مواد نگهدارنده و... . مصرف زیاد غذاهای با طبع سرد و خشک مانند بادمجان، عدس، گوشت گاو، قهوه، گوشت گاو و نسکافه، در تشدید این شرایط دخیل است.
امروزه عوامل تاثیرگذار بر غلبه سودا بسیار شایع بوده و افراد بیشتر در معرض این مشکل هستند؛ با توجه به این موضوع مسئله تنظیم سودا بدن روز به روز از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد شد.
عوارض و مشکلات ناشی از عدم تنظیم سودا بدن
عوارض ناشی از غلبه سودا، بر قسمتهای مختلف بدن خود را نشان میدهد.
سر و مغز
در این بخش تاثیر غلبه سودا بر سر و مغز را به شکل جداگانه بررسی کردهایم:
-موهای خشک و مجعد
اگر سودا در پوست سر غالب شود، اولین علامت آن در مو مشخص میشود. موها خشک و مجعد، ضخیم و پرپشت (مخصوصا روی بدن) میشوند و فرهای ریز ایجاد میشود. موهای مجعد در واقع نشانه مزاج است. افراد دارای مزاج صفراوی نیز موهای مجعد دارند، اما بلغمیها ندارند. سودا باعث طاسی نمیشود و اگر طاسی در زنان سوداوی رخ دهد به دلیل شدت سرما خواهد بود.
اگر ریزش مو در یک فرد سوداوی رخ دهد، این اتفاق فراگیر نیست و موها فقط خالی میشوند. اگر این اتفاق بیفتد، شدت سردی در این فرد سوداوی زیاد بوده و درمان او مصرف گرمیها است.
قرص آشواگاندا برای افزایش سطح انرژی ، افزایش سطح ایمنی بدن ، تقویت حافظه و کاهش اضطراب و استرس مفید می باشد برای اطلاع بیشتر بخوانید.
-انسداد عروق و سردرد مربوط به غلبه سودا
سودا در سر رگهای سر را میبندد و باعث سردرد سوداوی میشود. این نوع سردرد به پوست سر منتشر میشود که کل سر را میپوشاند و نواحی که عروق کوچکتر هستند مانند اطراف چشمها بیشتر درگیر میشوند. این افراد اگر به فکر تنظیم سودا بدن نباشند، ممکن است با عوارض بیشتری مواجه شوند.
-لرزش و تیک
اگر غلبه سودا در شریانهای مغزی افزایش یابد، میتواند باعث لرزش، تیکهای عصبی، اسپاسم و پارکینسون شود.
-بی خوابی یا کم خوابی
سودا زیاد در سر میتواند منجر به بی خوابی، خواب ناآرام، بیدار شدن از خواب و یا حتی دیدن کابوس شود؛ بنابراین بسیار کم پیش میآید که افرادی که غلبه سودا در مغز دارند، وارد فاز خواب عمیق شوند. در این افراد عضلات، اندامها و حتی مغز فرصتی برای استراحت ندارند و این افراد مدام احساس خستگی میکنند.
-بیماری های مربوط به اعصاب
سودا در مغز موجب افزایش توهم و تصویرگری میشود.
به طور کلی، 70 درصد از منشاء بیماریهای عصبی افزایش سودا است. از جمله این موارد میتوان به وسواس، اختلالات دوقطبی مانند افسردگی، سرخوشی، افسردگی، مالیخولیا یا تصورات و باورهای غلط در مغز اشاره کرد.
اضطراب در مورد آینده، نگرانی شدید در مورد آنچه در آینده اتفاق میافتد، یکی دیگر از پیامدهای روانی غلبه سودا بر مغز است.
خون و عروق
اگر سودا در خون زیاد باشد، باعث غلیظ شدن خون و تجمع سودای اضافی در وسط میشود. این اتفاق باعث میشود که اگزما سودایی مانند بیماری صدف یا لوپوس رخ دهد. این اگزما با اگزمای صفراوی که در اوج گرما رخ میدهد و در اثر خوردن مواد غذایی با طبع خشک بوده و ایجاد میشود، متفاوت است. در این مورد فرد پس از خوردن بادمجان و زنجبیل دچار خارش میشود.
لایه های پوست
اگر سودا زیر پوست زیاد شود، پوست کدر و بی طراوت میشود؛ رنگ آن تیره، منافذ آن بزرگتر و خشکتر و چروکیده میشود. غلبه سودا بر روی پوست باعث میشود ابتدا لکه قهوهای کوچکی(کوچکتر از عدس) روی صورت ظاهر شود. سپس هاله سیاهی در اطراف چشم ظاهر میشود که به تدریج افزایش مییابد و صورت را میپوشاند.
سپس این لکهها در دست ظاهر خواهند شد. ابتدا قهوهای روشن و سپس پررنگ است؛ پس فردی که دور چشمش هاله و تاریکی دارد، این حالت مظهر غلظت گردش خون در بدن او است؛ چراکه شریانهایی که چشم را تغذیه میکنند، این سودا در آنجا رسوب کرده و رسوب خود را در پوست نشان میدهد. در این شرایط حتما باید به فکر تنظیم سودا بدن باشید تا مشکلاتتان بیشتر نشود.
چشم و بینایی
غلبه سودا در چشم باعث باریک و ریز شدن چشم و تیره شدن رنگ آن میشود. گفته میشود که پیرچشمی، رسوب سودا در چشم است، زیرا باعث کاهش جریان خون در چشم میشود. درمان پیرچشمی حجامت ماستوئید است.
گوش و شنوایی
غلبه سودا در گوش موجب افزایش شنوایی و افزایش درک صدا در سر و احساس دائمی وزوز در گوش یا سر میشود. پس خشکی، شنوایی را قویتر میکند و کاهش شنوایی ناشی از بلغم است.
بینی و بویایی
افزایش سودا در بینی میتواند قدرت بویایی را زیاد کند. این افراد همیشه بوی بسیار ضعیف را هم متوجه میشوند.
دستگاه گوارش
اگر سودا در دستگاه گوارش باشد، فرد زود به زود گرسنه میشود و تمایل بیشتری به شوری دارد. این شخص شکم کوچک و غذای کمی دارد. از آنجایی که مزاج سودا طبع سرد و خشک دارد، این افراد مستعد یبوست هستند. در این افراد مصرف گرمی منجر به درمان و تنظیم سودا بدن میشود. در ادامه به نکاتی در خصوص تغییر رژیم غذایی برای افراد سوداوی اشاره شده است.
از دیگر اثرات افزایش و تسلط سودا در دستگاه گوارش میتوان به موارد زیر توجه کرد:
- غلبه سودا باعث شوری و حس گسی در دهان میشود و گاهی بوی بد دهان را برای فرد به همراه خواهد داشت.
- زبان ترک خورده و گاهی قرمز یا حتی بنفش میشود.
- فرد به سرعت گرسنه و سیر میشود. اگر سودا و بلغم بر یکدیگر غلبه کنند تا زمانی که غذا باشد میخورد(جوع الکلب) و اگر از این حد فراتر رود فرد مرتبا غذا میخورد و دفع میکند(جوع الباقر) که اوج ترکیب سودا و بلغم به حساب میآید.
- کاهش هضم غذا و صدای معده، به دلیل سردی و خشکی این طبع در این افراد دیده میشود.
- بوی بد مدفوع، داشتن یبوست، افزایش تولید گاز روده، داشتن مدفوع خمیری و ادرار تیره یا مدفوع تیره نیز در این افراد دیده میشود.
اندام جنسی
اگر افراد به تنظیم سودا بدن بی توجهی کنند، سودا به اندامهای تناسلی آنها هم غلبه خواهد کرد و مشکلاتی را به وجود خواهد آورد:
-بی اختیاری و تکرر ادرار یا ادار کم و ناپیوسته
اگر غلبه سودا در اندام تناسلی مانند مثانه زیاد باشد، باعث تکرر ادرار یا بی اختیاری ادرار میشود. در اینجا علائم سودا و بلغم نزدیک به هم هستند. فرد سوداوی تمایل به ادرار دارد، اما ادرار با سوزش همراه است؛ این به خاطر آن است که فرد دچار خشکی مجرای ادرار هم میشود. در درمان این بیماری برای فرد سرکنگبین گرم تجویز میشود. به این ترتیب که سرکه آن نصف شود، یعنی در فرمول سرکنگبین سرکه یک چهارم واحد باید اضافه شود. البته باید مدت زمان درمان را افزایش داد و از درمان موضعی نیز استفاده کرد. میتوان برای درمان از روغنهایی مانند روغن زیتون و روغن کنجد استفاده کرد.
-شب ادراری در زنان و کودکان
یکی دیگر از علائم غلبه سودا در مثانه، میتوان به شب ادراری در کودکان و زنان اشاره کرد. برای بهبود و درمان این مشکلات، ماساژ دادن کمر و زیر شکم با روغن کنجد و بادکش یا حجامت گرم روی کمر و شکم میتواند مفید و موثر واقع شود.
-قدرت جنسی کم
غلبه سودا در اندام تناسلی باعث برانگیختگی و تحریک جنسی زیاد و سریع میشود این در حالی است که قوای جنسی کم است؛ بنابراین، قدرت جنسی فعال اما کم توان(به سرعت برانگیخته میشود اما سریع انزال میکند) از ویژگیهای افرادی است که سودا در اندام تناسلی آنها غلبه کرده است. برخی کارشناسان برای درمان سیستمیک و تنظیم سودا بدن، نخود آب را پیشنهاد میکنند.
اقدامات لازم برای تنظیم سودا بدن
اقدامات زیر برای تنظیم سودا بدن به کار میآید:
- هر روز ورزشهای ملایم و پیاده روی داشته باشید.
- داروهای ضد سودا همچون ماءالجبن و سرکه انگبین مصرف کنید.
- از غذاهای دافع سودا استفاده کنید.
- درمانهایی مانند حجامت، بادکش و ماساژ، روغن مالی و زالو اندازی به شرطی که زیر نظر متخصص طب سنتی و افراد مجرب انجام شود، میتواند در درمان و تنطیم سودا بدن بسیار موثر باشد.
- گرايش به عرفان و معنويات از قبيل تلاوت قرآن، نماز و سجده طولانی راه بسيار موثری برای رفع سودا مغز به حساب میآید.
- سودا افیون بدن نام برده میشود و غلبه آن باعث درد مفاصل، ضعف، گرفتگی عروق و فشار خون میشود. از عوارض غلبه بر سودا میتوان به استرس و اختلال در روابط با خود و دیگران اشاره کرد. پس بهتر است تصمیم جدی بگیرید و از رفتارهایی مانند کم خوابی، نگرانی زیاد، خواب بیش از حد، مصرف غذاهای یخ زده، استفاده زیاد از تلفن همراه و کامپیوتر، مصرف الکل، سیگار، پرخوری و کم خوری و پرکاری و کم کاری پرهیز کنید.
توجه و اهمیت دادن به مزاج خود، در بالا بردن کیفیت زندگی و سلامت بدن شما بسیار تاثیرگذار است. اگر جوانان به تنظیم سودا بدن توجه نکنند، در نهایت با سرعت پیری را تجربه خواهند کرد!
رژیم غذایی مناسب افراد با غلبه سودا
از آنجا که یکی از دلایل غلبه سودا بر بدن، رژیم غذایی نامناسب است، تغییر رژیم غذایی در تنظیم سودا بدن بسیار مهم بوده و تاثیر زیادی میگذارد. در ادامه به 8 نکته مهم و کاربردی برای تغییر شیوه تغذیهای شما اشاره شده است:
1. انجیر، بادام، نخود، ترخون، کشمش، فندق، کنجد، گلابی، انگور، آب هویج و آب سیب را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. ساقه گندم، خرما، شیره خرما و انگور، کشمش، انبه، آناناس، مرغ و تخم کبک، جعفری و شوید هم برای بدن شما خوب است.
2. شربتهای ترش و شیرین طبیعی مانند آبلیمو، تربچه، ترب، مرزه، انجیر، سوپ سبزیجات گرم مزاج، عسل، رازیانه، شلغم، آلو شیرین، نعناع، بادرنجبویه و غیره نیز برای تسریع در بهبود و تنظیم سودا بدن بسیار موثر است.
3. نوشیدن دمنوشهای گرم مانند بهار نارنج، بادرنجبویه، اسطوخودوس و سنبل الطیب همگی برای شما مفید هستند.
4. نان سنگک را جایگزین نان لواش کنید.
5. گوشت گاو و گوساله اکیدا ممنوع است و نباید در رژیم غذایی شما جایی داشته باشند! گوشت گوسفندی را جایگزین گوشت گاو و گوساله کنید. اگر به هر دلیلی نمیتوانید گوشت گوسفندی تهیه کنید، سعی کنید تا تنظیم شدن سودا بدنتان گوشت مصرف نکنید! چراکه نخوردن گوشت خیلی بهتر از خوردن گوشت گاو و گوساله است و ضرر کمتری برای شما خواهد داشت.
6. بهتر است برنج سفید را حذف و برنج قهوهای را جایگزین آن کنید.
7. هویج آب پز یا به طور کلی غذاهای آب پز برای شما مناسب است.
8. افراد سوداوی به طور معمول دچار یبوست هستند؛ بنابراین این افراد باید دوغ و ماست را کم و حتما همراه با ملینها مثل گل محمدی مصرف کنند.
تنظیم سودا بدن با دمنوش
اگر قصد جلوگیری از غلبه سودا بر بدن خود را دارید، یکی از راههای گیاهی و ساده، نوشیدن دمنوش است. این دمنوشها میتوانند شامل موارد زیر باشند: مثل دمنوش بابونه، دمنوش گل محمدی، دمنوش رزماری، دمنوش گزنه و یا یک سری دمنوشهای ترکیبی مثل دمنوشهای ترکیب آویشن و دیگر سبزیجات معطر.
دمنوش از گیاهان به دست میآید و فاقد مواد شیمیایی هستند، میتواند باعث تنظیم سودا بدن شود و هیچ گونه ضرری برای فرد ایجاد نمیکند. دمنوش میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و سیستم گوارشی شود.
بهترین روش تنظیم سودا بدن با طبیب سرا
از چهار خلط بلغم و خون و سودا و صفرا، سودا سنگینترین خلط بوده و در حقیقت رسوبات خون است که ته نشین میشود. مرکز ذخیره سودا طحال است که در صورت نیاز به دریچه معده ریزش کرده و احساس گرسنگی را فعال میکند. ممکن است فردی سودا نداشته باشد، اما با خوردن غذا و همچنین داروهایی که سودا هستند یا رفتارهایی که سودا را افزایش میدهند، باعث سودا در بدن خود شود. سوء مزاج سرد و خشک یا غلبه سودا به این معناست که مزاج بدن ما سردتر و خشکتر از حد طبیعی شده که در این صورت بدن با مزاج سرد و خشک آماده پذیرش انواع بیماریها خواهد بود.
رفتار و سبک زندگی عامل بسیار مهمی در تولید سودا در بدن است. اثرات سودا بر بدن، لاغری بدن و درشتی مفاصل بوده و بر مغز، روان و شخصیت، اثرات درونگرایی، ترس، غم، بی خوابی، خیالبافی و منفی گرایی برجای میگذارد. سودا در سیستم پوست، چشم، گوش، بویایی، قلب، دستگاه تناسلی، گوارش و... اثرات نامطلوبی به جا میگذارد که در این مقاله سایت طبیب سرا به آنها اشاره شد. با توجه به این مسائل، توجه و تنظیم سودا بدن برای حفظ سلامت روح و جسم الزامی است.