سودا چیست و چه علائمی دارد؟
در این مقاله قصد داریم که به بررسی موضوع سودا چیست و چه علائمی دارد بپردازیم. به طور خلاصه بدن از چهار خلط تشکیل شده که سنگینترین آن که به رنگ سیاه است خلط سودا نام دارد. این خلط بر اثر رسوب و سوختن خلط صفرا در بدن و خوردن غذاهای سودازا در کبد به وجود میآید و مرکز نگهداری آن طحال است. البته باید به این نکته اشاره کنیم که سودا در حالتی که تعادل داشته باشد ضرری برای بدن ندارد و حتی برای آن ضروری هم هست اما طبیعتاً اگر از حالت تعادل خارج شود عوارض خود را بروز داده و علائم سودا در بدن ظاهر میشود.
همچنین مهم است که بدانید اگر سودا خارج از حد در بدن رسوب کند، ممکن است مشکلاتی مثل ابتلا به انواع سرطانها را برای فرد به وجود بیاورد. در واقع بافت سرطانی مزاج سودا دارد و در هر عضوی از بدن که سرطان به وجود میآید نشئت گرفته از رسوب سودا در همان عضو است. در نتیجه توصیه میکنیم برای پیشگیری از انواع سرطانها از زمانی که سودا در بدن در حد پایینی قرار دارد برای درمان آن پیگیر باشید.
یک اصطلاح دیگر به نام سودای سوخته هست که در مورد سودا وجود دارد و حتماً از زبان برخی از افراد آن را شنیدهاید. به طور کلی سودا همیشه از سردی و خشکی نشئتگرفته نیست و زمانی که گرمی در بدن بالا میرود و خلط صفرا و دم در بدن میسوزد تبدیل به سودا میشود و همانطور که گفته شد به آن سودای سوخته میگویند. توجه کنید که اگر شخصی مبتلا به بیماریهای سوداوی باشد و در سالیان متوالی آن را درمان نکرده باشد، آن اختلاط عادی در طی این مدتزمان نسبتاً زیاد بهخاطر تجمع در بدن به سودای سوخته تبدیل میشود.
علائم سودا در بدن
در ادامه میخواهیم علائم سودا در بدن را بررسی کنیم. همانطور که گفته شد در بدن هر فرد چهار خلط وجود دارد که بر اساس علتهای متفاوت یکی از آنها بر بقیه غالب بوده و باعث میشود که فرد تبهای مختلفی از جمله گرم و خشک، سرد و خشک، گرم و مرطوب و سرد و مرطوب داشته باشد. مبحث ما در مورد مزاج سودا است که بر این اساس فردا طبع سرد و خشکی دارد و همین موضوع باعث تغییرات در ظاهر و خلق و خوی افراد میگردد. به طور کلی اگر بخواهیم علائم سودا در بدن را بررسی کنیم، این علائم به دودسته تقسیم میشوند. با بررسی این دو گروه علائم میتوانید به مزاج و طبع خود پی ببرید و بر همین اساس نوع زندگی و تغذیهتان را اصلاح کنید تا از بروز بیماریهای خطرناک جلوگیری کنید. دقت کنید که این دو گروه زیرمجموعههای زیادی دارند که تمامی آنها را به طور خلاصه برایتان بیان میکنیم.
علائم ظاهری سودا در بدن
مزاج و طبع سودا بر روی رنگ پوست، اندامها، حالت چشمها و تمامی اعضا و جوارح بدن تأثیرگذار است و علائم این تأثیرات بر روی ظاهر افراد شامل موارد زیر است:
علائم سودا در مغز
طبع سودا در بدن جزو بدترین تبها است که تأثیر آن روی بدن باعث بروز بیماریهای متعددی میشود. برای مثال یکی از علائم آن سردردهایی است که شدت زیادی دارند و در اکثر مواقع فرد را آزار میدهد. این سردردها تمام سر را درگیر کرده و دلایل زیادی برای بروز آن وجود دارد. افرادی که مزاج سودا دارند با کوچکترین عصبانیت یا قرارگیری در محیط پراسترس و رفت و آمد در خیابان با آلودگی هوا و ترافیک سردرد میشوند. این اشخاص به دلیل طبع سرد و خشکی که بر اثر غلبه سودا در بدنشان به وجود میآیند دارای نشانههای زیادی بر مغز از جمله ترس، عصبانیت، عدم تمرکز، سرگیجه، کاهش حافظه هستند؛ بنابراین یکی از علائم سودا در بدن شامل تأثیرات آن بر روی مغز است.
علائم سودا در پوست
یکی دیگر از علائم سودا در بدن شامل تأثیر آن بر روی رنگ و حالت پوست است. از مهمترین علائم این طبع بر روی پوست میتوان به رنگ گندم گون این افراد اشاره کرد. توجه کنید که این رنگ پوست هرچقدر که رسوب سودا بیشتر شود به سمت تیرگی میرود. همچنین منافذ پوست متوسط هستند و تعریق در بدن آنها کمتر اتفاق میافتد و پوست سرد و خشکی دارند. اگر سودا را در بدن کنترل نکنید تأثیرات بدی روی پوست از جمله لک و خال زیاد را برای شما در پی دارد.
علائم سودا در پا
از دیگر علائم سودا در بدن مربوط به اثرات آن در پاها است و از آن جایی که سودا خلط بسیار سنگینی است تأثیر قابللمسی بر قسمتهای پایین فرد دارد. برای مثال از مهمترین علائم در پاها میتوان به چاق شدن ساق پا و بیماریهایی مثل واریس اشاره کرد. دقت کنید که اگر مزاج سودا را در بدن خودکنترل نکرده و تعادل آن را برقرار نکنید ممکن است بیماریها در این ناحیه پیشرفتهتر شده و به سیاه شدن انگشتان پا منجر شود.
علائم سودا در معده و گوارش
ازآنجاییکه طبع سودا باعث سرد و خشکشدن بدن میشود گوارش انسان با اختلالات زیادی از جمله یبوست، نفخ و رفلاکس اسید معده مواجه میشود. همچنین علاوه بر این علائم از تأثیرات سودا بر روی معده و گوارش افراد میتوان به علاقه زیاد آنها به غذاهای شور، گرسنگی زیاد و سیر شدن با خوردن غذای کم اشاره کرد. تأثیرات سودا بر روی معده و گوارش جز آن دسته از علائم سودا در بدن است که افراد را بهشدت آزار میدهد.
علائم رفتاری سودا در بدن
تاکنون علائم سودا در بدن که مربوط به تأثیرات آن بر روی ظاهر افراد بود را برای شما بیان کردیم اما در ادامه قصد داریم که رفتار و خلق و خویی که بر اثر غلبه سودا بر بدن ایجاد میشود را بیان کنیم. از جمله علائم رفتاری سودا در بدن میتوان به درونگرا، کمالگرا، منظم، عاقل، واقعبین، رفتاری عاقلانه در برابر مسائل منطقی، مستعد افسردگی، تمایل به سکوت و گوشهگیری، بیحوصلگی، تحمل پایین، جدی بودن در کار، بیقرار بودن، لجبازی، وسواسی عملکردن و شکاک بودن، ناامیدی، غم زیاد و منفینگری اشاره کرد.
توصیه برای افراد سودا مزاج
افرادی که طبع سودا در روی آنها تأثیر گذاشته باید از لحاظ شرایط روحی آسودهخاطر باشند و به نکاتی از جمله پرهیز از تنهایی و گوشهگیری، استفاده از لباسهای رنگ روشن، رفتن به دامن طبیعت و استفاده از فضای سالم حداقل یکبار در هفته توجه کنند. همچنین توصیه میکنیم که این افراد از مصرف گوشت گاو، گوشت ماهی، عدس و هر چیز ترش بانمک زیاد پرهیز کنند. در مقابل بهتر است که میوههایی مثل به، گلابی انگور سیاه و دمکرده گل گاوزبان را در برنامه خوراکی خود قرار دهند.
در این مقاله تلاش کردیم به طور کلی در مورد مبحث سودا چیست و چه علائمی دارد اطلاعات مفیدی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
خدمات آموزشی سایت طبیب سرا
طب سنتی علاوه بر اینکه هنر گیاهشناسی نیازمند علم و آموزش در این حوزه است چرا که امور مرتبط با درمان و سلامت اگر با دانش کافی در آن عمل نشود ممکن است باعث تلفات جانی گردد. از این رو دکتر صمیمی (مدرس بین المللی عنبیه شناسی) تصمیم بر برگذاری دوره عنبیه شناسی به کرده است .
برای هاهنگی و شرکت در دوره عنبیه شناسی روی شماره کلیک کنید : 09126867182
-
آلوئه ورا و خواص آن
2023-02-07 15:12:20
-
گل گاوزبان و خواص آن
2023-02-07 00:49:44
-
فهرست کاملی از انواع دمنوش های گیاهی
2023-02-07 18:46:17
-
تقویت قوای جنسی با راهکارهای طب سنتی
2023-02-07 11:35:52
-
جدیدترین قرصهای افزایش حافظه
2023-02-07 18:17:56
-
نحوه تشخیص بیماری کلیه + روش پاکسازی
2023-02-07 09:50:21
-
معرفی انواع بیماری های ریه
2023-02-07 18:42:25
-
کاربرد قرص کورکومین و فواید آن چیست؟
2023-02-07 17:59:24
-
آنچه که باید در مورد داروی ضد استرس در طبیب سرا بدانید!
2023-02-07 18:26:36
-
خواص بهار نارنج
2023-02-07 18:15:15