انواع راه های رسیدن به آرامش با روشهای سنتی
راههای رسیدن به آرامش با روشهای سنتی
دستیابی به آرامش در شرایط زندگی امروزی به سختی به دست میآید و گرچه زندگی از همه لحاظ ایدهآل به نظر برسد اما روح و روان فرد، در آرامش نباشد، چنگی به دل نخواهد زد. بعضی افراد برای رسیدن به آرامش روشهای متعددی را امتحان میکنند که اغلب هزینه بر است اما در این میان روشهای ساده و کم هزینهای هم وجود دارد که انجام آن از عهده همه اقشار جامعه بر میآید مانند انجام روشهای سنتی که علاوه بر کاربردی بودن و تأثیرگذاری چشمگیری که دارد، بسیار کم هزینه است. در ادامه قصد داریم به تعدادی از روشهای طب سنتی از جمله دمنوش کاهش استرس و داروهای گیاهی تقویت اعصاب اشاره کنیم. مطالعه این مقاله چند دقیقه از وقت شما را میگیرد، اما راهکارهای موثر و ارزان قیمتی را در مواجهه به استرس و اضطراب و کسب آرامش پیش روی شما قرار میدهد.
دمنوش کاهش استرس
امروزه اضطراب، افسردگی و استرسهای شدید، اختلالات فکری، وسواس فکری، اختلال هراس، اختلال دو قطبی، که در گروه بیماریهای اعصاب و روان جای دارند، در بین افراد در ردههای سنی مختلف مشاهده میشود. دیگر نمیتوان افسردگی یا استرس را برای قشر یا رده سنی خاصی در نظر گرفت بلکه شرایط به گونهای پیش میرود که همه افراد مستعد چنین تنشها و واکنشهای منفی عصبی هستند که در برخی موارد منجر به مرگ و میر نیز میشود. از این روی باید این موضوع را با جدیت دنبال کرد.
گرچه در حال حاضر برای مقابله با انواع بیماریهای عصبی مشاوره و دارو تجویز میشود اما معایب موجود در هر کدام مانع از تداوم استفاده از این روشها میشود. بر خلاف مصرف دمنوش گیاهی و دمنوش کاهش استرس که بسیار مفید و مناسب است، مشاوره درمانی هزینههای زیادی را در بر میگیرد و فرد بایستی به ازای حدود 30 دقیقه هزینه زیادی را پرداخت کند و همین موضوع باعث میشود روش درمانی خود را در اواسط راه رها کند و بیمار به نوعی آن را تا انتها دنبال نکند.
با نگاهی به روش دوم که تجویز دارو میباشد، گرچه در ابتدای راه هم از نظر قیمت و هم از نظر تأثیرگذاری مناسب به نظر میرسد اما این تمام ماجرا نیست و همانطور که میدانید پایه دارو، شیمیایی است و مصرف آن در بلند مدت تأثیر منفی دارد و بیمار را با عوارض جانبی مواجه میکند. با این حال روشهای طبیعی و طب سنتی نیز وجود دارد که همه جوانب را تحت پوشش قرار میدهد.
طب سنتی برای همه امراض راهکار و روش درمانی موثری در نظر دارد. این موضوع شامل بخش اعصاب و روان نیز میشود. امروزه با مصرف گیاهان دارویی، بسیاری از بیماریهای عصبی قرن، قابل درمان است. در ادامه تعدادی از این گیاهان دارویی که در زمینه طب سنتی و دمنوش کاهش استرس بسیار متداول هستند، را به شما معرفی میکنیم.
گل راعی یا گل شهناز
شاید نام این نوع گیاه دارویی را نشنیده باشید، از گل راعی با نام هفاریقون نیز یاد میشود که منشاء اصلی آن در اروپا بوده است اما در آسیا و آفریقای جنوبی هم رشد میکند. در طب سنتی از گل شهناز برای درمان افسردگی و استرس استفاده میشود. بر اساس علوم پزشکی استفاده از آن را مورد ارزیابی قرار دادند و به نتایج و تأثیر مثبتی که بر روی علائم افسردگی داشت، دست یافتند. جالب است بدانید که این گیاه دارویی سروتونین و دیگر انتقال دهندههای عصبی به مغز را جذب میکند و مانع از انتقال آن به مغز میشود.
کاوا
در گروه فلفلیان گیاهی به نام کاوا یا پیپر وجود دارد که باعث ایجاد آرامش در عضلات بدن میشود و تشنج را از بین میبرد. کاوا دارای ترکیباتی به نام کاواپیرون است که از فرد در برابر مسمومیت با استریکنین محافظت میکند و میزان تحریک پذیری سیستم لیمبیک را کم میکند.
سنبل الطیب
اگر شدت تنش و استرس عصبی شما به حدی است که خواب شما را دچار اختلال کرده، دمنوش سنبل الطیب به عنوان دمنوش کاهش استرس، یکی از روشهای درمانی در طب سنتی محسوب میشود و از قدیم تا کنون مورد استفاده قرار میگرفته است. سنبل الطیب با نام علمی Valeriana officinalis شناخته میشود و از نظر شکل ظاهری دارای بوتهای استوار و قدمت چندین ساله است و مکانهای قابل رشد آن در اروپا و بخشهایی از آسیا به چشم میخورد.
بر اساس مطالعات انجام شده و تحقیقات صورت گرفته، عصاره یا دمنوش گیاهی سنبل الطیب بر روی عملکرد سیستم عصبی تأثیر میگذارد و مانع از جذب گابا که تحریک سیستم را تحریک میکند، میشود. متخصصان عصاره این گیاه دارویی موجود در طب سنتی را بر روی حیوانات آزمایش کردند و به این موضوع پی بردند که با مصرف آن گابا آزادسازی میشود و یا در کاهش جذب و اثرات منفی آن تأثیرگذار است.
جینگو بیلوبا
یکی دیگر از گیاهان دارویی مطرح در طب سنتی جینگو بیلوبا نام دارد که با نام کهن دار هم شناخته میشود. این گیاه دارویی علاوه بر تزریق آرامش به بدن باعث تقویت حافظه هم میشود. بر اساس تحقیقات پزشکی و طب سنتی مصرف کهن دار از بروز زوال عقل و پیری زودرس جلوگیری میکند.
داروهای گیاهی تقویت اعصاب
توجه داشته باشید که طب سنتی برای انواع دمنوش گیاهی و نوشیدنی طبیعی، ارزش زیادی قائل است و در موارد مختلف برای رفع استرس و افسردگی مصرف مناسب آن را به بیماران توصیه میکند. تنوع گیاهان دارویی و خانواده دمنوشها برای مقابله با افسردگی و استرس به قدری زیاد است که شما میتوانید دمنوشی سازگار با ذائقه خود انتخاب کنید. در ادامه به انواع داروهای گیاهی تقویت اعصاب اشاره میکنیم.
ریحان و گلبرگ شقایق: توجه داشته باشید که برخی گیاهان دارویی را به تنهایی میتوانید مصرف کنید اما برخی دیگر به صورت ترکیبی، اثربخشی بیشتری برای رفع استرس و اضطراب دارند. به عنوان مثال گیاه ریحان به صورت ترکیب با گلبرگ شقایق اعصاب را تا حد قابل توجهی تقویت میکند. روش تهیه به صورتی است که باید به مقدار 5 گرم از گیاه ریحان و گلبرگ شقایق را در قوری دم کنید و بعد مانند چای یا دمنوش میل کنید. از همان ابتدای کار متوجه تأثیر مثبت این داروهای گیاهی تقویت اعصاب خواهید شد.
سنبل الطیب، برگ نعنا و اسطوخودوس: همانطور که عنوان شد دم کرده سنبل الطیب را به تنهایی میتوانید بنوشید و استرس و بد خوابی خود را کنترل کنید اما به صورت ترکیبی هم اثربخشی فوق العادهای دارد. برای این دمنوش ترکیبی لازم است مقداری از ریشه سنبل الطیب، برگ نعنا و اسطوخودوس را ترکیب کنید و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه دم بکشد و سپس آن را میل کنید. خواهید دید که آرامش به بدن شما بر میگردد. برای تأثیر پذیری بیشتر لازم است روزانه در دو نوبت صبح و شب میل کنید.
دمنوش ترکیبی هل، به لیمو و گیاه زیرفون: غیر ممکن است که طعم بی نظیر هر کدام از این دمنوشها، باب میل هیچ فردی نباشد اما در کنار طعم بی نظیری که دارند سیستم عصبی را نیز تقویت میکنند، با تپش قلب مقابله میکنند و آرامش بسیاری را به فرد تزریق میکنند. حال تصور کنید قرار باشد این گیاهان ویژه در طب سنتی، با یکدیگر ترکیب شوند. در چنین حالتی تمام احساسهای خوب به بدن شما باز میگردد و خواب فوق العادهای را تجربه خواهید کرد. روش تهیه این دمنوش ترکیبی بسیار ساده است و کافی است مقدار کمی از هر کدام از این گیاهان دارویی را ترکیب کنید و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه دم بکشد.
اگر به دنبال شادی، تقویت اعصاب و آرامش هستید میتوانید دمنوش بابونه را امتحان کنید. در میان انواع گیاهان دارویی در طب سنتی، نعنا فلفلی هم جایگاه ویژهای دارد و علاوه بر اینکه سیستم عصبی را تقویت میکند، سطح هورمونها را تنظیم میکند، همچنین مانع از بروز تهوع در بدن میشود و کبد را هم تقویت میکند. گل نسترن، دمنوش بادرنجبویه، چای سفید، چای سیاه، چای سبز و بنفشه هم گزینههای مناسبی برای رفع استرس و تنش روزمره کاری یا امتحانی و یا عصبی هستند. اگر تصمیم دارید دمنوش بادرنجبویه را تهیه کنید کافی است یک قاشق مرباخوری از پودر این گیاه دارویی را در یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید دم بکشد، سپس آماده نوشیدن میشود. برای اثربخشی بیشتر میتوانید این دمنوش را در سه وعده صبح، ظهر و شب میل کنید.
توجه داشته باشید که طبع بدن افراد بسیار مهم است و لازم است پیش از مصرف از سازگاری هر کدام از داروهای گیاهی طب سنتی، مطمئن شوید.
نتیجه گیری:
بدون شک نمیتوان از بروز استرس و تنشهای روزانه زندگی و کار، جلوگیری کرد و به نوعی بدن هر یک از ما به صورت متفاوتی در برابر وقایع روز واکنش نشان میدهد، اما نباید از کنار انواع استرسها و مشکلات عصبی بی تفاوت گذر کرد. دریافت مشاوره و مصرف دارو در کنار یکدیگر میتواند موثر باشد اما هزینههای بالا و عوارض جانبی که بر جای میگذارد از معایب آن محسوب میشود، حال اگر یک راه سالم و طبیعی مانند استفاده از گیاهان دارویی طب سنتی وجود داشته باشد، دلیلی ندارد روشهای گران و پرهزینه دیگری را امتحان کنید.
پیشنهاد میکنیم پیش از هر گونه تصمیم گیری، جهت کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با انواع گیاهان دارویی به سایت طبیب سرا مراجعه کنید و از مشاوره متخصصان و مشاوران با تجربه این مجموعه کمک بگیرید.