معجزه ی عناب و خواص بی نظیرش
عناب
درخچه ای با برگ های کوچک سبز رنگ، که کرک و زائده ندارد و در زمستان برگهایش میریزد میوه ای دارد که در ابتدا گرد و سبز است و وقتی میرسد قرمز با پوست چروکیده و زیتونی شکل میشود.عناب یا خرمای سرخ با طبعی معتدل و مرطوب طعمی تقریبا شیرین دارد و سرشار از ویتامین سی است همچنین عناب دارای کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین،پروتئین، کربوهیدرات، ریبوفلاوین و نیاسین است.عناب میوه ای پر از خواص دارویی که در طب سنتی از آن استفاده های فراوانی میشود.به خصوص به دلیل داشتن مقادیر قابل توجه ویتامین سی و خاصیت نرم کنندگی از قدیم بسیار مورد استفاده بوده است.
طریقه مصرف عناب
عناب برای مداوای سرگیجه ی ناشی از سردی موثر است کسانی که مزاج سرد دارند و صورتشان رنگ پریده است و به خاطر سردی و یا کم خونی سرگیجه دارند میتوانند از معجون هفت گانه برای بهبود سرگیجه ی خود بهره ببرند که این معجون شامل دارچین، زنجبیل، سیاه دانه، عناب، میخک،هل و چای سبز است.
همچنین عناب برای سردردهای عصبی یا میگرن هم مورد استفاده قرار میگیرد و کسانی که میخواهند از آن ها خلاص شوند میتوانند روزانه پنج عدد عناب به مدت دو هفته مصرف کنند.
عناب برای درمان روماتیسم بسیار موثر است.عناب مقوی عضلات است و درد ها و اسپاسم عضلانی هم بهبود میبخشد بدین منظور میتوان از پودر عناب در شیر استفاده کرد.
مصرف عناب فشار خون بالا را به صورت متعادل کنترل میکند برای این منظور افرادی که فشار خون بالا دارند عناب را با زرشک آبگیری میتوانند استفاده کنند و از آن بهره ببرند.
عناب با دارا بودن ویتامین سی و آنتی اکسیدان های بسیار به تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از سرماخوردگی کمک بسیاری میکند.همچنین در هنگام سرماخوردگی خاصیت نرم کنندگی و ضد سرفه دارد و روند بهبود را سریعتر میکند که میتوان از جوشانده ی آن در این مواقع بهره برد.
عناب یکی از مواردیست که میتوانید به عنوان مکمل در رژیم لاغری خود بگذارید و از فواید آن برای کاهش وزن استفاده کنید.عناب باعث حذف چربی و افزایش سوخت و ساز در بدن میشود.
سائیده ی عناب را میتوانید در محل پوسیدگی دندان قرار دهید تا روند پوسیدگی کاهش یابد و از فواید دیگر عناب برای دندان داشتن کلسیم و کمک به مقاوم سازی دندان است.
عناب مقوی مغز و حافظه است برای ذهن آرامش بخش است، خلق و خو را آرام میکند، اعصاب را تقویت میکند و استرس و اضطراب را از بین میبرد.یک فنجان دمنوش عناب میتواند آرامش را برای ذهن حاصل سازد.
عناب دستگاه گوارش را تقویت میکند مشکلات گوارشی را رفع میکند و هضم غذا را آسان میکند همچنین برای برخی میتواند یبوست را برطرف کند.
یکی از بی نظیر ترین خواص عناب برای کبد و صفرا است.عناب کبد را تقویت میکند و برای درمان کبد چرب موثر است، سطح آنزیم های کبدی را کاهش میدهد و سلامت کبد را حفظ میکند و یکی از بهترین درمان ها برای مشکلات کبدی محسوب میشود.
مصرف روزانه پنج عدد عناب در روز میتواند سطح قند خون را کنترل کند و به افراد دیابتی در کنترل قند خونشان کمک کند در واقع عناب با ترکیبات مهار کننده و خاصی که دارد که به کاهش قند خون در افراد دیابتی کمک میکند.
عناب برای سلامت پوست هم اثرات مطلوبی دارد از خارش و سوزش پوست جلوگیری میکند و با آنتی اکسیدان هایی که دارد روند پیری پوست را کاهش و از چین و چروک جلوگیری میکند.کهیر را درمان میکند و خشکی پوست را از بین میبرد و سموم را برطرف میکند و باعث شادابی پوست میشود.
عناب و دیابت
دیابتی ها عناب بخورند و از خواص این گیاه بی نظیر برای خود غافل نشوند.مصرف عناب در روز با ترکیبات مهارکننده ای که دارد به کنترل سطح قند خون کمک میکند.همچنین عوارض دیابت را کاهش میدهد و میزان قند خون سه ماهه را نیز کاهش میدهد.این داروی عالی خون را تصفیه میکند، برای اعصاب و سلامت قلب مناسب است، خستگی را برطرف میکند وبرای سرگیجه و فشار خون هم بسیار مطلوب است در نتیجه به سلامت افراد دیابتی کمک بسیاری میکند.افراد دیابتی حتما باید در کنار یک رژیم غدایی مناسب ورزش و پیاده روی انجام دهند و در کنار همه ی این ها با مشورت پزشک خود ار این گیاهان دارویی به مقدار مناسبی برای بیماری خود استفاده کنند تا آن را کنترل و درمان کنند.
خواص عناب برای کبد
اگر یک محفظ خوب برای کبد میخواهید عناب را به شما پیشنهاد میکنیم.عناب با خواص دارویی خود و آنتی اکسیدان هایی که دارد برای پاکسازی کبد بسیار موثر است، سم زدایی میکند و به عملکرد و فعالیت کبد کمک میکند تا بهتر شود.عناب کبد را تقویت میکند و آن را از سم ها و مواد زائد خالی میکند.همچنین به کبد چرب که یکی از بیماری های شایع در قرن جدید است کمک میکند تا بهبود یابد و چربی کبد را کاهش میدهد. برای کبد چرب میتوانید از طب سوزنی در کنار این گیاهان و همچنین برنامه های ورزشی کمک بگیرید.
خواص عناب برای پوست
عناب به دلیل دارا بودن ویتامین و آنتی اکسیدان بسیار برای پوست مفید میباشد چرا که به جوان سازی و طراوت آن کمک میکند.از چین و چروک پوستی جلوگیری میکند و ضد پیری است.همچنین برای از بین بردن جوش و آکنه در طب سنتی از عناب و روغن آن بهره میگیرند که خواص ضدعفونی کننده دارد.همچنین با خاصیت ضد التهابی خود به قرمزی و التهاب پوست کمک میکند.خارش پوست را نیز برطرف میکند.پس عناب در طب سنتی یکی از گیاهان مناسب برای سلامتی پوست است که به طرق مختلف قابل استفاده است.
خواص عناب برای یبوست
یبوست یکی از اختلالات شایع دستگاه گوارش است که خیلی از گیاهان دارویی مانند عناب میتوانند به آن کمک کنند.یبوست باید درمان شود ولی عده ای آن را جدی نمیگیرند وبرای درمان اقدام نمیکنند در صورتی که میتواند عوارض خطرناکی را برای بدن ایجاد کند.یبوست به دلایل خاصی چون چاقی، رژیم کم فیبر غذایی، تغذیه ی نامناسب در روز و کم تحرکی به وجود می آید.برای درمان آن راه کارهای بسیاری وجود دارد که یکی از آن ها استفاده از گیاهان دارویی است که با مشورت پزشک طب سنتی به راحتی و بدون عوارض میتوانید آن را درمان کنید.
خواص عناب برای لاغری
عناب دارای مواد معدنی، ویتامین و فیبر در ساختار خود است که این ترکیبات به افراد کمک میکنند تا کمبود در رژیم خود برای لاغری پیدا نکنند.همچنین دارای قند و چربی مناسب و کالری کمی میباشد بنابراین به فرد کمک میکند تا علاوه بر اینکه با خوردن آن مواد موردنیاز بدن را بدست آورد تا ساعت ها احساس سیری داشته باشد و نیاز به خوردن تنقلات نباشد.در نهایت عناب به لاغری افراد کمک میکند.
خواص هسته عناب
هسته ی عناب خاصیت خواب آوری، مفید برای اعصاب، افزایش موی سر، کاهش ریزش مو و کاهش خستکی بدن است.عناب در طب سنتی جایگاهی ویژه دارد واز داروهای مفید در گنجینه ی طبیعت است.
خواص دارویی عناب
موارد دیگری از خواص و فواید عناب وجود دارد که به شرح زیر است:
- عناب با کاهو میتواند برای سرطان مفید باشد.
- موی سر را تقویت میکند.
- رشد مو را تسریع میکند.
- تنگی نفس را برطرف میکند.
- خون را پاکسازی میکند.
- برای اختلالات خواب مفید است.
- ادرار آور است.
- ملین است.
- ضعف اعصاب را بهبود میبخشد.
- برای نازایی گاهی توصیه میشود.
- خاصیت ضد باکتریایی و ضدعفونی کننده دارد.
- به بهبود زخم ها کمک میکند.
- حافظه را تقویت میکند.
مضرات عناب
- خون را غلیظ میکند و برای افرادی که غلظت خون دارند توصیه نمیشود.
- نفخ آور است و برای معده ی سرد و با معده ی ضعیف توصیه نمیشود.
- برای انگل های روده ای و خلط زیاد مضر است.
- افراط در آن میل جنسی را کاهش میدهد.
گیاهان دارویی با اینکه دارای خواص مفیدی هستند ولی مضرات و عوارضی دارند که حتما باید توسط پزشک بررسی و به شخص تجویز شوند.چراکه افراد بر اساس مزاج متفاوتند و همچنین زیاده روی و افراط باعث عوارض جدی میشود.