دارچین و خواص شگفت انگیز آن
دارچین از پوسته درختی با همین نام گرفته می شود که بسیار خوشبو و دارای رایحه دلنشینی است. دارچین به عنوان یک ادویه، دارای خواص دارویی و درمانی بسیاری بوده و از آن برای مصارف خوراکی نیز استفادههای متعددی میشود. اگر به صورت مداوم دارچین مصرف شود، از پیری زودرس جلوگیری کرده و بدن انسان همیشه سالم می ماند.
دارچین از زمان های بسیار دور به عنوان ادویه، چاشنی غذا، دارو و دمنوش مورد استفاده مردم قرار می گرفت. سه خاصیت آنتی میکروبی، آنتی ویروس و آنتی قارچ دارچین باعث محبوبیت بیش از حد این ادویه میان مردم شده است.
از دمنوش دارچین برای تقویت آرامش ذهنی، خون رسانی به سیستم اعصاب و کاهش دردهای مفصلی نیز استفاده می شود. یکی از خواص منحصر به فرد دمنوش دارچین، کاهش مقاومت انسولین است.
دارچین یکی از ادویه های بسیار قدرتمند است که در میان معجون های درمانی و دارویی جایگاه ویژه ای دارد. یکی از گیاهان محبوبی که از خواص درمانی بالایی برخوردار است، دارچین شناخته می شود.
دارچین به عنوان آنتی اکسیدان قوی عمل نموده و در درمان التهاب، دیابت و سرطان نقش بسزایی ایفا می کند. هرجا نیاز به آسپرین باشد، دارچین می تواند با خاصیت رقیق کنندگی خون، جایگزین مناسبی برای آن باشد. در اصل طبع گرم دارچین باعث کنده شدن لخته های خون و باز شدن مسیر عروق خونی می شود.
خواص درمانی دارچین
پیش تر گفتیم که دارچین از درختی کوچک تشکیل می شود. در اصل دارچین از پوسته درختی به نام دارچین جدا شده و خشک می شود. در واقع میزان ارزشمندی و نایابی دارچین به حدی است که در زمان های قدیم آن را به عنوان هدیه به پادشاهان می دادند، اما امروزه به عنوان یک ادویه ساده در دسترس عموم قرار دارد.
انواع دارچین
دارچین به دو دسته اصلی تقسیم می شود:
دارچین سیلان
هند کشوری پر از ادویه های مختلف است که در آن به فراوانی یافت می شوند. دارچین سیلان به دارچین هندی معروف است که به آن دارچین اصل نیز می گویند. درخت دارچین سیلان، سیناموم وروم نام دارد که درخت بومی سریلانکا و جنوب هند است. رنگ دارچین سیلان قهوه ای روشن است و بافت آن نسبت به سایر دارچین ها نرم و نازک تر می باشد.
دارچین کاسیا
در کشور چین نیز نوعی درخت بومی به نام سینامون کاسیا وجود دارد که دارچین کاسیا از پوسته داخلی آن گرفته می شود. رنگ دارچین کاسیا قهوه ای تیره است که کمی به رنگ زرشکی تمایل دارد. همچنین بافت این دارچین ضخیم، زبر و محکم است.
خواص دارچین سیلان موثر تر است یا کاسیا؟
نمی توان به طور قطع گفت که کدام دارچین خواص موثرتری دارد، اما در برخی موارد یکی از آن ها عملکرد خاص تری از خود نشان می دهد.
به همین دلیل مصرف انواع دارچین برای بدن می تواند مفید یا مضر باشد و دلیل مضر بودن آن مصرف بیش از حد دارچین کاسیا است که دلیل آن وجود ترکیبی به نام کومارین در این دارچین است.
دارچین سیلان به دلیل داشتن مقادیر کمتری از کومارین، انتخاب بهتری برای اشخاصی است که مصرف دارچین آنها در طول روز زیاد است.
نحوه تولید دارچین
در برداشت دارچین، ساقه درخت دارچین را برش زده و پس از جداسازی قسمت های چوبی، پوسته داخلی آن را برمیدارند. سپس این پوسته را به صورت رول خشک می کنند که به عنوان چوب دارچین در دسترس مردم قرار می گیرد. پودر حاصل از آسیاب چوب های دارچین را پودر دارچین می گویند که برای مصارف خوراکی، چاشنی و ادویه استفاده زیادی دارد.
وجود ترکیبات سینامالدهید در روغن موجود در دارچین باعث ایجاد رایحه خوشبو و طعم دلنشین آن است. دانشمندان بر این باورند که ۹۰ درصد خواص درمانی دارچین به دلیل وجود همین ترکیب است.
معرفی محصول: روغن دارچین نوشاد
دارچین و خاصیت آنتی اکسیدانی
آنتی اکسیدان یک عمل مقاوم در برابر رادیکال های آزاد است که در بدن انسان اتفاق می افتد. دارچین به عنوان یکی از آنتی اکسیدان های قوی به شمار می رود که محافظت از بدن در برابر رادیکال های آزاد را عهده دارد است. پلی فنل یکی از آنتی اکسیدان های قوی است که می توان از آن به عنوان مثال بارزی برای دارچین استفاده کرد.
با توجه به تحقیقات انجام شده روی ۲۶ ادویه متفاوت به این نتیجه رسیدند که خاصیت آنتی اکسیدانی دارچین از همه آن ها بیشتر بوده و حتی ادویه های قوی مانند پودر سیر و پونه کوهی نیز به این درصد دست پیدا نکرده اند. در رابطه با میزان قوی بودن دارچین اینگونه می توان گفت که می شود از دارچین به عنوان یک نگهدارنده قوی استفاده کرد.
معرفی محصولی با خاصیت آنتی اکسیدان: خرید آنلاین قرص تریبولوس طبیب سرا
خاصیت ضد التهابی دارچین
التهاب به عنوان یک محافظ قوی در برابر عفونت و ترمیم بافت های مرده در بدن، بسیار مهم و حائز اهمیت است. در برخی مواقع التهاب به عنوان یک بیماری خودایمنی، به خود بدن آسیب میرساند که این اتفاق بسیار خطرناک است.
خواص ضد التهابی دارچین به عنوان یک داروی موثر برای این بیماری عمل می کند که موجب کاهش التهاب و بازگشت آن به مقدار اولیه خود خواهد شد. التهاب می تواند عامل ایجاد بیماری های خطرناک تری باشد که استفاده از دارچین به عنوان یک ضد التهاب قوی، از آلوده شدن بدن انسان به سایر بیماری ها نیز جلوگیری می کند.
معرفی محصولی با خاصیت ضدالتهاب پوستی: خرید آنلاین قرص کورکومین
دارچین نجات دهنده قلب
همانطور که می دانید متاسفانه امروزه بیماری های قلبی دیگر پیر و جوان نمی شناسد و در هر لحظه جان یک شخص را می گیرد. دارچین با طبع گرمی که دارد می تواند باعث تقویت قلب شود و تا حد زیادی از ابتلا شدن افراد به بیماری های قلبی جلوگیری کند.
پیش تر گفتیم که طبع گرم دارچین به عنوان رقیق کننده خون عمل کرده و لخته های چسبیده به رگ های خونی را جدا می کند.
اگر افراد در طول روز نصف قاشق چایخوری پودر دارچین مصرف کنند، سطح کلسترول خون آن ها بسیار کاهش پیدا کرده و از انسداد رگ های قلبی جلوگیری می شود. حالا اگر مصرف دارچین در دراز مدت صورت پذیرد می تواند باعث ایجاد HDL در خون شود که خود تا حد زیادی به سلامتی بدن کمک می کند.
عامل مهم در سکته های قلبی، فشار خون بالا است که طبق تحقیقات جدید، مصرف روزانه دارچین به عنوان یک داروی موثر، در کاهش فشار خون نقش بسزایی دارد.
ضد حساسیت به هورمون انسولین
انسولین به عنوان مهم ترین هورمون بدن در تنظیم مصرف انرژی و انتقال قند خون به سلول ها، نقش بسزایی برای بدن دارد. در برخی افراد، هورمون انسولین مقاومت سختی نسبت به بدن نشان می دهد که نتیجه آن سندروم متابولیک و دیابت نوع ۲ می شود.
مصرف دارچین به عنوان عامل کاهش دهنده مقاومت انسولین در بدن بسیار مفید است که می تواند به انجام صحیح وظایف این هورمون کمک کند.
دارچین و خاصیت ضد دیابت
شاید در نزدیکان خود افراد دیابتی را دیده باشید که از دارچین به عنوان یک داروی گیاهی برای درمان این بیماری استفاده می کنند. دارچین با چند روش مختلف می تواند قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را تا حد کافی کاهش دهد.
دارچین میزان گلوکز وارد شده به خون را بعد از خوردن غذا کاهش می دهد که همین امر موجب کاهش میزان قند خون می شود.
وجود ترکیباتی شبیه به انسولین در دارچین باعث می شود تا جذب گلوکز سلول ها بیشتر شود، اما این روند بسیار کندتر از خود انسولین عمل خواهد کرد.
مصرف دارچین می تواند قند خون را تا حد زیادی کاهش دهد؛ به گونه ای که با انجام تحقیقات روی بعضی افراد متوجه شدند که پس از مصرف نصف قاشق چایخوری دارچین در طول روز، قند خون ناشتای آن ها بین ۱۰ تا ۲۹ درصد کاهش یافته است.
دارچین، قاتل آلزایمر
دارچین به عنوان یک داروی بسیار مفید برای سیستم مغز و اعصاب نیز به شمار می رود. امروزه با انجام تحقیقات گسترده متوجه شده اند که دارچین تاثیر بسزایی در کاهش مرگ و از بین رفتن سلول های مغزی دارد.
هنگامی که سلول های عصبی مغزی تحلیل می روند، بیماری هایی نظیر آلزایمر و پارکینسون افراد را درگیر می کند. ترکیبات موجود در دارچین باعث جلوگیری از روند تحلیل سلول های عصبی شده و در نهایت از بروز آلزایمر پیشگیری می کند.
افراد دارای بیماری پارکینسون با مصرف روزانه دارچین در بلند مدت به کاهش علائم این بیماری و بازگشت سطح ناقل های عصبی به حالت عادی کمک فراوانی کرده است.
دارچین در مبارزه با سرطان
سرطان یک بیماری بسیار خطرناک است که در اثر تکثیر بیش از حد سلول های یک قسمت از بدن به وجود می آید و اصطلاحا به آن ها سلول های سرطانی گفته می شود. امروزه درمان های تقریبی متفاوتی برای سرطان ارائه شده که هیچ کدام نتوانستند سرطان را به طور قطعی و تا ابد درمان کنند. توصیه ما به شما پیشگیری از ابتلا به این بیماری است که با مصرف روزانه دارچین امکان پذیر است.
خواص ضد سرطانی دارچین با انجام آزمایش های متعدد به اثبات رسیده است. اگر می خواهید از ابتلا به این بیماری خطرناک پیشگیری کنید، حتما دارچین را به عنوان چاشنی اصلی مصرف روزانه خود قرار دهید.
دارچین از رشد بیش از حد سلول های سرطانی جلوگیری کرده و خون رسانی در رگ های خونی آن ها را کاهش می دهد. برخی تحقیقات حاکی از این است که مصرف دارچین در افراد مبتلا به سرطان نیز باعث کاهش تکثیر سلولهای سرطانی شده است.
تحقیقات انجام شده بسیار کم بوده و نیازمند انجام تحقیقات بیشتر روی افراد زنده است تا بتوان به یک نتیجه دقیق و یکسان از تاثیرات دارچین در افراد سرطانی دست یافت.
درمان عفونت با دارچین
قبل تر درباره وجود ترکیبات سینامالدهید در دارچین گفته بودیم، که عامل ایجاد خواص منحصر به فردی در این چاشنی محبوب است. یکی از این خواص، مقابله با عفونت یا همان ضد عفونت بودن دارچین است.
عفونت های قارچی مجاری تنفسی به عنوان یک بیماری کلافه کننده شناخته می شود که با مصرف دمنوش دارچین به راحتی قابل درمان است.
استفاده از روغن دارچین برای جلوگیری از رشد و پیشرفت باکتری های لیستریا و سالمونلا بسیار موثر است.
کاهش عفونت در دیگر نواحی بدن از طریق مصرف دارچین هنوز اثبات نشده و نتیجه تحقیقات مورد خاص دیگری را نشان نداده است.
به یاد داشته باشید که عفونت دندان نیز به دلیل وجود میکروب در دهان به وجود می آید که مصرف دارچین باعث کشته شدن این میکروب ها و از بین رفتن عفونت دهان می شود.
دارچین در مقابله با HIV
ویروس اچ آی وی که عامل ایجاد بیماری ایدز در بدن است، یک ویروس بسیار خطرناک بوده که به بیماری خود ایمنی معروف است. در افراد مبتلا به ایدز با گذر زمان، گلبولهای سفید بدن به سلول های خودی حمله کرده و به تدریج باعث تحلیل و از بین رفتن بدن می شوند.
فرضیه ها بر این است که دارچین می تواند کمک شایانی به مقابله بدن با نوع یک ویروس اچ آی وی داشته باشد.
از آنجایی که بیماری اچ ای وی مانند سرطان نیز هیچ درمان ثابت و قطعی ندارد، به همین دلیل تحقیقات گسترده روی داروهای گیاهی برای درمان این بیماری ادامه دارد. در هنگام این تحقیقات روی ۶۹ داروی گیاهی موثر بر روی اچ ای وی متوجه شدند که دارچین بیشتر میزان تاثیر پذیری را روی این بیماری دارد.