آموزش ساخت صابون برگزاری دوره حضوری در تهران
کلاس آموزش ساخت صابون
مدرس | استاد سحر نوربخش |
زمان برگزاری کلاس | کارگاه آموزشی یک روزه روزه ساعت ۱۰ الی ۱۷ |
مدرک | اعطای مدرک معتبر |
قیمت تقریبی کلاس ساخت صابون سازی | تقریبا 2.500.000 تومان |
هزینه دوره آموزش ساخت صابون
مبلغ تقریبی شهریه دوره آموزش ساخت صابون Soap Making Training Course تقریبا 2.500.000 تومان می باشد.
برای اطلاعات بیشتر و رزرو دوره آموزش ساخت صابون با شماره 09126867182 تماس بگیرید.
سرفصل های آموزش ساخت صابون
- آموزش ساخت صابون شیر
- آموزش ساخت صابون ضد لک
- آموزش ساخت صابون ضدجوش
- آموزش ساخت صابون ذغال فعال و...
با توجه به شناختی که همه ما نسبت به صابون داریم، میتوان گفت صابون نوعی ماده شوینده و پاک کننده محسوب میشود که آلودگی و کثیفیهای روی پوست را بر طرف میکند. در صورتی که این ماده شوینده از نوع طبیعی ساخته شده باشد از آن انتظار میرود که علاوه بر ضد عفونی کردن، باعث آبرسانی مناسب و شادابی پوست نیز شود و از بروز چین و چروک جلوگیری کند. در این مقاله آموزشی قصد داریم شما را با نحوه آموزش تخصصی ساخت صابون آشنا کنیم.
مواد لازم برای آموزش ساخت صابون
توجه داشته باشید در تهیه صابون طبیعی، عدم استفاده و کاربرد هر گونه مواد شیمیایی و سمی ضروری است به این معنا که تحت هیچ شرایطی از رنگ، مواد افزودنی مصنوعی، عطر و نظیر آن استفاده نشود. با این تفاصیل مشخص است که ترکیبات متفاوتی برای آن در نظر گرفته میشود. در این بخش از مقاله آموزش تخصصی ساخت صابون، به ترکیبات و مواد لازم برای ساخت صابون اشاره میکنیم.
از امتیازات صابون دست ساز و گیاهی، این است که بدون دغدغه و نگرانی میتوانید از آن استفاده کنید. در حالی که پوست انسان همه چیز را به راحتی جذب میکند، چنانچه از مواد شیمیایی و مضر استفاده کنید، در واقع مواد مضر و خطرناک را جذب پوست خود میکنید و همین موضوع علاوه بر آنکه موجب خشکی و زبری پوست شما میشود و در برخی موارد برای پوست حساسیت و آلرژی ایجاد میکند، همچنین به عضلات و بافت بدن نیز آسیب جدی وارد میکند. بر عکس با استفاده از صابونهای گیاهی و دست ساز که نحوه تهیه آن در کارگاه آموزش تخصصی ساخت صابون، آموزش داده میشود، میتوانید از پوستتان در برابر تمامی مواد مضر و خشن محافظت کنید. در ادامه به مواد مورد نیاز برای انواع صابونهای معمولی، صابون بچه و صابون دستشویی اشاره میکنیم:
مواد لازم برای ساختن صابون معمولی: اگر تصمیم دارید برای تهیه صابون، از این به بعد خودتان اقدام کنید، لازم است مواد اولیه آن را تهیه کنید. لازم است بدانید برای تهیه صابون معمولی به موادی مانند روغن نارگیل، روغن ماهی، کاستیک سودا، روغن کرچک، پودر سنگ صابون و سدیم سیلیکات نیاز دارید که هر کدام از این مواد ویژگی و خاصیت شگفت انگیز خود را دارند و در صورت ترکیب میزان تأثیر پذیری بیشتر میشود.
مواد لازم برای ساختن صابون بچه: اگر فرزند خردسال و کودکی در منزل دارید، بدون شک دوست دارید از همان ابتدا از مواد شویندهای استفاده کنید که در جهت محافظت از پوست بدن او باشد. در دوره آموزش تخصصی ساخت صابون که توسط تیم طبیب سرا برگزار میشود، با نحوه تهیه صابون بچه نیز آشنا میشوید. در صورتی که به دنبال تهیه این نوع صابون برای فرزند خود هستید، لازم است موادی مانند روغن نارگیل، روغن کرچک، روزین، کاستیک سودا، رنگ قرمز، فنول که از آن با نام اسید کربولیک نیز یاد میشود را در سبد خرید خود قرار دهید.
مواد لازم برای ساختن صابون دستشویی: صابون دستشویی نیز یکی از مهمترین و کاربردیترین مواد شوینده محسوب میشود که در ارتباط مستقیم با پوست ما نیز میباشد. برای درست کردن این نوع صابون پر کاربرد، به روغن نارگیل، اکسید روی، کاستیک سودا و عطرهای مخصوص به عنوان مواد اولیه نیاز دارید.
فرمول ساخت صابون
توجه داشته باشید که برای ساخت صابون از سه روش سرد، نیمه جوش و روش کاملاً جوش استفاده میشود که هر کدام فرمول خاص خود را دارند. در ادامه با این سه روش آشنا میشویم.
تهیه صابون به روش سرد: جالب است بدانید در روش سرد، روغنها و چربیها به صورت مستقیم با مقداری از کاستیک سودا مخلوط میشوند. دمای محیط بایستی به صورت معمولی باشد. ترکیب این دو ماده به صورت گرما زا است و همین گرما نیز برای انجام واکنش کافی میباشد. پس از ترکیب باید آن را به هم بزنید تا به صورت حجیم و غلیظ در آید. در نهایت آن را در قالب مورد نظر قرار میدهید و به مدت 24 ساعت زمان دهید تا کلیه مراحل تکمیل شود. با باز شدن قالب، صابون دست ساز شما تهیه شده است.
تهیه صابون به روش نیمه جوش: همانطور که از نام آن مشخص است، در فرمول ساخت صابون، از حرارت استفاده میشود و به نوعی صابون بایستی جوشیده شود. در این روش لازم است مقداری از روغن مورد نیاز را درون قابلمه مخصوص بریزید و سپس سودا کاستیک را به آن مخلوط کنید با توجه به اینکه روی حرارت قرار دارد، مخلوط به دست آمده با سرعت ثابتی میجوشد تا مواد ترکیبی، به صورت خمیر غلیظ شده در آید. بر اساس آنچه که در مباحث آموزش تخصصی ساخت صابون در اختیار شما قرار خواهد گرفت، در نهایت آن را در قالب مخصوص بریزید و منتظر شکل گرفتن آن شوید.
تهیه صابون به روش کاملاً جوش: از روش کاملاً جوش برای تولید صابونهای دستشویی برای کارخانههای بزرگ قابل استفاده است. جالب است بدانید در این روش نیز مخلوطی مناسب و استاندارد از چربی و روغنهای گیاهی در دیگهای مخصوصی میریزند و آن را در حال جوشیدن قرار میدهند. توجه داشته باشید که در حین جوشیدن ترکیبات، مقداری سودا کاستیک نیز به این مخلوط اضافه میشود و به طور منظم به هم زده میشود. در صورتی که متوجه حالت صابونی شدن ترکیبات شدید، مقداری آّب نمک را به آن اضافه کنید. پس از گذشت مدت کوتاهی، لایهای که اغلب محلول ضعیف قلیایی صابون میباشد، از زیر دیگ خارج میشود و توسط افرادی در مخزنهای واسطهای که به پوشش بخار مجهز هستند، انبار میشوند. مواد به دست آمده که به چیپس شباهت دارند در خشک کن خشک و در نهایت انبار میشوند.
آموزش ساخت صابون برای فروش
در دوره آموزش تخصصی ساخت صابون، به شما نکات و هشدارهای ضروری را به منظور آغاز به فعالیت در زمینه تهیه، تولید و فروش صابون ارائه خواهد شد. بر اساس آنچه که در مباحث آموزشی به شرکت کنندگان آموزش داده میشود، تهیه تجهیزاتی به منظور حفظ سلامت شما ضروری خواهد بود. پیش بند، دستکش لاستیکی، عینکهای محافظ، قاشق پلاستیکی یا چوبی، دو دماسنج، مخلوط کن برقی، تعدادی حوله، کاغذ پوستی، ترازو به منظور وزن کردن مواد تشکیل دهنده، کتری استیل ضد زنگ بزرگ یا کتری لعابی، پیمانه اندازه گیری از جنس پلاستیکی یا شیشهای، پارچ شیشهای یا پلاستیکی با دهانه پهن به منظور نگه داشتن آب و هیدروکسید سدیم.
حال که در جریان مواد اولیه و ضروری برای حضور در دوره آموزش تخصصی ساخت صابون قرار گرفتید، نبایستی از موارد زیر غافل شوید.
توجه داشته باشید وسایلی که برای تهیه صابون استفاده میشوند، فقط برای صابون در نظر گرفته شده است بنابراین از استفاده مجدد آنها در آشپزخانه و یا تهیه مواد غذایی، خودداری کنید. بهتر است از لوازم چوبی در فرآیند ساختن صابون استفاده نکنید چرا که حالت متخلخل دارند و برای استفاده مستمر برای تهیه صابون، احتمال شکستن آن زیاد میشود. توصیه میشود از همزن هم استفاده نکنید چرا که بخشهای زیادی دارد باعث آسیب به همزن میشود.
یکی از مهمترین نکاتی که در دوره آموزش تخصصی ساخت صابون، به شما تأکید میشود، عدم استفاده از عطر به عنوان رایحه است. توجه داشته باشید که با افزودن عطر به ترکیبات صابون گیاهی، به خصوص اگر حاوی الکل باشد، باعث واکنش شیمیایی موجود در بین چربیها و هیدروکسید سدیم میشود در صورتی که میتوانید از روغنها و عطرهای مخصوص صابون به عنوان جایگزین استفاده کنید. افزودن مقدار یک قاشق چایی خوری از اسانس کافی است.
از دیگر مواردی که در مباحث آموزش تخصصی ساخت صابون عنوان میشود، درجه حرارت است. فراموش نکنید درجه حرارت در فرآیند تهیه صابون بسیار اهمیت دارد به خصوص اینکه در هنگام مخلوط کردن روغنها با هیدروکسید سدیم باشد. به عنوان مثال اگر درجه حرارت خیلی گرم باشد، ترکیبات از هم جدا میشوند و اگر سرد باشد، صابون تشکیل نمیشود.
وسایل صابون سازی را از کجا تهیه کنیم؟
نمیتوان انکار کرد که ساخت صابون خانگی علاوه بر آنکه از مواد مضر و سایر افزودنیها، در امان است، قیمت مناسبتری نیز دارد. پس از گذراندن آموزش تخصصی ساخت صابون، علاوه بر استفاده شخصی، میتوانید به عزیزانتان نیز هدیه دهید. صابون مفیدی که علاوه بر درخشنده کردن پوست، عطر و رایحه بسیار خوبی نیز دارد و با توجه به اینکه ترکیبات آن از مواد غیر شیمیایی و کاملاً طبیعی تشکیل شده است، هیچ گونه آسیبی برای پوست ندارد. اگر شما هم از آن دسته از افراد هستید که به سلامت خود و عزیزانتان اهمیت میدهید، با حضور در دوره آموزش تخصصی ساخت صابون، میتوانید این حرفه را به صورت تخصصی ادامه دهید و از آن کسب درآمد کنید.
حال این سوال مطرح است که برای تهیه مواد اولیه مورد نیاز برای صابون، چگونه آن را تهیه کنید؟ در پاسخ به این سوال باید گفت به صورت حضوری و خرید اینترنتی میتوانید اقدام کنید. به عنوان مثال یکی از مواد و ترکیبات صابون، هیدروکسید سدیم است. برای تهیه این ماده میتوانید به بخش تأسیسات ساختمان بیشتر فروشگاههای سخت افزاری مراجعه کنید و یا آن را به صورت آنلاین، سفارش دهید. در هنگام خرید توجه داشته باشید که بسته مورد نظر حاوی 100 درصد هیدروکسید سدیم باشد. اما نکته قابل توجه در هنگام خرید این است که مرکز فروش مطمئنی را انتخاب کنید در محصول و یا جنس تقلبی به شما تحویل داده نشود. بسیاری از افراد در دام افراد سودجو میافتند بنابراین در انتخاب فروشگاه حساسیت زیادی به خرج دهید.
مجموعه طبیب سرا با برگزاری دورههای آموزشی متنوع، در راستای حفظ سلامتی هموطنان گام بر میدارد. آموزش تخصصی ساخت صابون از دیگر دورههای کاربردی محسوب میشود که توسط اساتید برجسته برگزار خواهد شد. متقاضیان در این دوره آموزشی با مباحثی مانند آموزش ساخت صابون شیر، آموزش ساخت صابون ضد لک، آموزش ساخت صابون ضد جوش و آموزش ساخت صابون ذغال آشنا میشوند و در پایان دوره نیز گواهینامه معتبر دریافت میکنند. مدت زمان این دوره آموزشی 7 ساعت و هزینه تقریبی آن 2.500.000 تومان میباشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دوره آموزشی، شرایط رزرو و یا تهیه مواد اولیه صابون، میتوانید با همکاران ما با شماره 09126867182 تماس بگیرید.
اگر بخواهیم با مفهوم صابون در علم شیمی آشنا شویم، باید بگوییم صابون نمک یک اسید چرب است. کاربرد صابون تنها در شستشو نیست؛ بلکه برای ریسیدن پارچه هم کاربرد دارد. از این ماده برای روانسازها نیز استفاده میشود. از ترکیب صابون با روغن جامد، مادهای به نام گریس تولید میشود. صابونهایی که برای شستشو استفاده میشوند، با ترکیبی از روغنها، چربیهای گیاهی، چربیهای حیوانی و یک محلول غلیظ به نام سود سوزآور ساخته میشوند.
ساخت صابون به چه زمانی برمی گردد؟
اولین بار که مادهای شبیه صابون ساخته شد، حدود ۲۸۰۰ سال قبل از میلاد بود. اولین صابون در بابل باستان ساخته شد. البته در برخی از منابع مصری نیز این گونه آمده است که ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد، مادهای مانند صابون در این منطقه ساخته شده است. روش ساخت این ماده توسط ملوانان فینیقی حدود ۶۰۰ سال قبل از میلاد، به سواحل مدیترانه آورده شد.
اما صابونی که قدری بیشتر به صابونهای امروزی نزدیک بود، در قرن اول میلاد ساخته شد. این صابون از موادی مانند چربی بز و خاکستر به وجود آمد. خاکسترها را از سوزاندن چوب درخت الش به دست آورده بودند. این روش یعنی ساخت صابون از چربی حیوانات و خاکستر چوب، تا اواخر قرن هجدهم همچنان ادامه داشت.
اما به مرور زمان سازندگان صابون متوجه شدند که میتوانند ماده دیگری را با خاکستر چوب جایگزین کنند و آن ماده سود سوزآور بود. سود سوزآور نوعی ماده قلیایی است که از نمک معمولی به دست میآید. همچنین با گذشت زمان مواد دیگری جای چربیهای حیوانی را گرفتند؛ به طور مثال انواع روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون، روغن نارگیل، روغن نخل، روغن کنجد و روغن سویا گزینههای خوبی بودند که از آنها استفاده میشد.
پیشینه صابون در خاورمیانه
صابونهای شستشویی که ظاهری سخت و بویی مطلوب داشتند، اولین بار در خاورمیانه و تقریباً در اوایل دوره اسلامی ساخته شدند. این صابونها به قدری خوب عمل میکردند که کم کم یک صنعت مستقل و جداگانه برای خود تشکیل دادند. محمد بن زکریای رازی اولین فردی بود که نحوه ساخت صابون را بیان کرد. همچنین این دانشمند توانست از روغن زیتون، گلیسیرین تهیه کند.
نحوه ساخت صابون در خاورمیانه به این صورت بود که روغنهای چرب و چربیهای قلیایی با یکدیگر ترکیب شده و صابون را به وجود میآوردند. در کشور سوریه تغییراتی در ساخت صابون ایجاد شد. صابون در این کشور به کمک ترکیبی از روغن زیتون، قلیا و آهک ساخته میشد. این ترکیب، ترکیب بسیار خوبی بود که توانست به بسیاری از مناطق دنیا از جمله کشورهای اسلامی و حتی اروپا صادر شود.
تاریخچه ساخت صابون در ایران
تاریخچه ساخت صابون در ایران به دوره صفویان و شهر بروجرد برمیگردد. پس از مدتی این صنعت از شهر بروجرد به شهر مراغه انتقال یافت. این کار در زمان قاجار و تقریباً ۱۵۰ سال قبل انجام گرفت. حتی در حال حاضر نیز این دو شهر را میتوان از مهمترین شهرها در زمینه صابونسازی به شمار آورد. هم اکنون در شهر بروجرد صابونهای خاصی که رنگ و بوی متفاوتی دارند ساخته میشود. همین صابونها در شهر مراغه نیز تولید میشوند که به آنها صابون آجز میگویند. یکی از صابونهای معروفی که همه ساله به تمام نقاط کشور صادر میشود، صابون مراغه است. این صابون هر سال به میزان حدود ۲۰۰ تن ساخته میشود.
تاریخچه ساخت صابون در اروپا
تاریخ ساخت صابون در اروپا به قرن ۶ تا ۸ میلادی یعنی به قرون وسطی برمیگردد. این ماده در ایتالیا و اسپانیا ساخته شد. پس از مدتی اسپانیا در سال ۸۰۰ میلادی به گسترش صنعت صابونسازی پرداخت. در این سالها اسپانیاییها توانستند صابون را به مادهای شناخته شده در میان مردم تبدیل کنند؛ به نحوی که برای پادشاهی انگلستان یک فرد صابونساز مخصوص فرستادند. با گسترش صنعت صابونسازی در سال ۱۲۰۰ میلادی، این کار تبدیل به کاری مختص زنان شد. پس از مدتی صنعت صابونسازی مانند هر کار دیگری به یک صنعت مستقل تبدیل شد.
مواد لازم برای ساختن صابون شیر
یکی از صابونهایی که در دوره آموزشی ساخت صابون آموزش داده میشود، صابون شیر است. شیر یکی از موادی است که خوردن آن برای بدن بسیار مفید است. اما در عین حال استعمال آن بر روی پوست نیز میتواند بسیار مفید واقع شود؛ بنابراین صابونها و یا کرمهایی که در آنها از شیر استفاده شده است نیز میتوانند خواص زیادی برای پوست داشته باشند. صابون شیر به نرمی و لطیف کردن پوست بسیار کمک میکند. برای ساخت این صابون معمولاً از هر نوع شیری میتوان استفاده کرد و از آن به عنوان مادهای برای شستشو و یا حتی ماسک استفاده نمود.
در اغلب دستورات ساخت صابون شیر، از مواد اولیهای استفاده میشود که به راحتی در دسترس هستند. شیر بز یا هر شیر دیگری، گل سرشور، عسل، قهوه، آرد ذرت، اسانس گل (مدل گل به سلیقه شما خواهد بود) و قالب سیلیکونی، مواد اولیه برای ساخت این صابون هستند. البته ممکن است در برخی از دستورات تفاوتهای کوچکی در مواد اولیه وجود داشته باشد.
مواد لازم برای ساختن صابون زغال فعال
از دیگر صابونهای طبیعی که در دوره آموزشی ساخت صابون آموزش داده میشود، صابون زغال فعال است. این صابون نیز یکی از صابونهای معروفی است که اثرات مثبت آن برای پوست اثبات شده است. علت این موضوع این است که زغال چوب با چسبیدن به چربیها و آلودگیها میتواند آنها را از داخل منافذ پوست خارج کند. با این کار پوست شاداب و تمیز خواهد شد.
مواد لازم برای ساختن صابون زغال فعال شامل روغن کرچک، روغن نارگیل، روغن زیتون، روغن پالم، روغن تامانو، سدیم هیدروکسید، آب مقطر، زغال چوب فعال، سدیم لاکتات و مقداری اسانس درخت چای است. حال ممکن است در برخی از دستورات ساخت، از مواد اولیه متفاوتتری استفاده شود. همانطور که میبینید در ساخت این صابون معمولاً از روغنهای مختلفی استفاده میشود.
هر کدام از این روغنها خود به تنهایی خواص بسیار زیادی برای پوست دارند؛ به طور مثال روغن زیتون مورد استفاده در صابون زغال، به نرم کردن میلههای زغال کمک میکند. عملکرد روغن پالم دقیقاً برعکس روغن زیتون بوده و به سفت کردن میلهها کمک میکند. وظیفه روغن نارگیل و روغن کرچک پاککنندگی است. روغن تامانو نیز با خواص ضد قارچی و مرطوبکنندگی خود میتواند پوست را شاداب نگه دارد.
مواد لازم برای ساختن صابون ضد جوش و ضد لک
یکی دیگر از سرفصلهای آموزشی در دوره آموزشی ساخت صابون، صابون ضد جوش و ضد لک است. در ساخت این صابون نیز همانند سایر صابونهای گیاهی از مواد شیمیایی و مضر استفاده نمیشود. صابونهای ضد جوش و ضد لک جزء صابونهایی هستند که طرفداران زیادی دارند؛ زیرا معمولاً افراد زیادی از جوشها و لکههای صورت خود شکایت داشته و به دنبال راهی برای از بین بردن یا کاهش آنها هستند.
استفاده از یک صابون خوب میتواند نقش زیادی در رفع جوشها و لکها داشته باشد. مواد لازم برای ساختن صابون ضد جوش و ضد لک شامل این موارد میشود: انواع روغنهای مختلف مانند روغن نارگیل، روغن زیتون، روغن پالم، آب، قلیاب صابونپزی، اسانسهای روغنی (معمولاً انتخاب اسانس سلیقهای بوده و از هر اسانسی میتوان استفاده کرد.
اما بهتر است از اسانسی استفاده کنید که دارای خواص پاککنندگی و ضد باکتریایی باشد). همچنین برای ساخت این صابون باید یک سری لوازم را به همراه خود داشته باشید؛ لوازمی مانند یک قابلمه استیل ضد زنگ، دستکش، میکسر دستی، کاسه (این کاسه باید در مقابل حرارت مقاوم باشد) عینک ایمنی، چاقو و روزنامه.
وسایل مورد نیاز برای صابون سازی
برای ساخت صابون به جز مواد اولیه، نیاز به یک سری وسایل نیز دارید.
ترازوی دیجیتال
ترازوی دیجیتال یکی از لوازم ضروری برای ساخت صابون محسوب میشود؛ زیرا تمامی مواد باید در اندازههای درست و اصولی خود به کار بروند. بهخصوص برای صابونهایی که در ساخت آنها از سود سوزآور استفاده میشود، این موضوع ضروریتر خواهد بود.
دماسنج
یکی دیگر از لوازم ضروری برای صابونسازی، دماسنج شیرینی است؛ زیرا از آنجایی که برای ساخت صابون، دمای روغنها و محلول باید در اندازههای بهخصوصی باشد. البته باید دقت کنید که از این دماسنج صرفاً باید برای صابونسازی استفاده کنید. اگر برای پخت خوراکیها به اندازهگیری دما احتیاج دارید، باید یک دماسنج جداگانه برای این کار در نظر بگیرید.
ظرف برای اندازه گیری
یکی دیگر از وسایلی که احتیاج دارید، یک ظرف کوچک برای اندازهگیری سود سوزآور است. به طور مثال لیوان پلاستیکی میتواند گزینه خوبی باشد.
پارچ ضد زنگ و ضد حرارت
وسیله ضروری دیگر، یک پارچ ضد زنگ و ضد حرارت برای ترکیب سود سوزآور و آب است. جنس این پارچ باید از فولاد ضد زنگ و یا پلاستیک سنگین باشد. البته از شیشههای ضد حرارت نیز استفاده میشود. اما این شیشهها چندان مناسب نیستند؛ زیرا به مرور زمان داخل شیشه ضعیف شده و میشکند.
قابلمه یا کاسه بزرگ
برای ساخت صابون، شما به یک قابلمه یا یک کاسه بزرگ نیز احتیاج دارید. از این قابلمه برای مخلوط کردن مواد استفاده میشود. قابلمههایی با جنس استنلس استیل، روکش لعابی، سرامیکی و یا پلاستیکهایی که چگالی بالایی دارند، برای این کار استفاده میشوند. دقت کنید که از قابلمههای آلومینیومی یا تفلون استفاده نکنید؛ زیرا مواد داخل آنها میتوانند با سود سوزآور واکنشهای بدی را نشان دهند.
قالب سیلیکونی
در انتهای کار ساخت صابون برای اینکه صابونهای زیبا با شکلهای جذاب داشته باشید، به قالبهای سیلیکونی احتیاج دارید. شما میتوانید با توجه به سلیقه خود قالبها را در شکلهای مختلفی تهیه کنید.