فواید گیاه پنیرک در طب سنتی
گیاه پنیرک
گیاه پنیرک، گیاهی با گل های بنفش کوچک که اغلب در مناطق کوهستانی و دشت ها رشد میکند بومی غرب اروپا بوده و از آنجا به کشورهای دیگر توسعه یافته است.از برگ ها، گل ها و ریشه های این گیاه استفاده ی دارویی میکنند.از اوایل بهار تا اوایل تابستان میتوان آن را برداشت کرد.از این گیاه پرخاصیت در طب سنتی به عنوان دارو هم در داخل هم در خارج بدن میتوان استفاده ی موثری کرد.پنیرک سرشار از ویتامین ها، اسید های چرب ضروری، پتاسیم، فیبر و مواد مغذی است.
خواص گیاه پنیرک
گیاه پنیرک یکی از هزاران گیاه دارویی در گنجینه ی طبیعت است که خواص بی نظیرش آن را محبوب کرده و در ایران گیاه پر استفاده ای و پرکاربردی میباشد.بهترین بخش گیاه پنیرک مغز و دانه های آن است که به خاطر شکل خاصشان به پنیرک معروف شده اند و لعابی دارد که این لعاب در طب سنتی ارزش دارویی دارد.گیاه پنیرک طبع معتدلی دارد .بهتر است قبل از استفاده ی هر نوع گیاهی با پزشک طب سنتی خود مشورت کنید چرا که همه ی گیاهان و همه ی افراد و حتی همه ی بیماری ها طبع خاص خود را دارند که مطابق با آن طبع ها گیاه تجویز میشود همچنین برای هر بیماری یک گیاه شاید پاسخگو نباشد، همچنین گیاهان در صورت استفاده ی نادرست عوارض جدی بر سلامت فرد میگذارند.در حالی که اگر افراد با توجه به طبع خود و شناخت بیماری خود میتوانند از بهترین گیاه برای درمان آن استفاده کنند تا سریع ترین و بهترین نتیجه را بگیرند..برای اینکه بدانید این گیاه برای چه مواردی کاربرد دارد تا آگاهانه از آن استفاده کنید با ادامه ی مقاله با ما همراه باشید.
گل پنیرک برای یبوست
گیاه لعاب دار پنیرک به درمان یبوست میپردازد.در طب سنتی فرد به ازای هر وعده ی کامل غذایی که میخورد باید یک بار اجابت مزاج داشته باشد در غیر این صورت فرد مبتلا به یبوست است.یبوست به دلایل مختلفی از جمله خشکی مزاج و یا کم ترشح شدن صفرا ایجاد میشود.دلایل ایجاد یبوست در افراد متفاوت است و حتما باید ریشه یابی شود.حتی در برخی کم نوشیدن آب یا رژیم غذایی کم فیبر این مشکل را به وجود می آورد.حالا حتما میپرسید که برای حل این مشکل باید چیکار کنید.در طب سنتی داروهای گیاهی به کمک شخص می آیند و به حرکات روده کمک میکنند همچنین مدفوع را نرم میکنند تا از بدن خارج شود.که به آن ها گیاهان ملین و مسهل گفته میشود که همانطور که گفتیم یکی از این گیاهان که لعاب دارد و برای یبوست موثر است گیاه پنیرک است.برای این منظور میتوانید از دم کرده ی این گیاه بهره ببرید.
خواص پنیرک برای کبد
گیاه پنیرک برای پاکسازی کبد هم موثر است و از انسداد کبدی جلوگیری میکند.این گیاه را میتوانید با نظر پزشک برای کبد چرب خود استفاده کنید تا آن را بهتر کند.اختلالات کبدی ممکن است منجر به خستگی بیش از حد بدن،درد شکمی،تهوع، زردی پوست و چشم و لکه های پوستی شود که در ابتدا باید رژیم غذایی فرد عوض شود و بعد هم میتواند با طب سنتی و گیاهان دارویی به درمان آن بپردازد.
خواص پنیرک برای سرفه
پنیرک یکی از بهترین مواردی است که میتواند به درمان سرفه کمک کند زیرا دارای موسیلاژ است که برای مداوای سرفه وسینه موثر است.پنیرک به رفع تورم گلو کمک میکند، التهاب را کاهش میدهد، گرفتگی صدا را بهبود میدهد و برای سرماخوردگی گیاهی عالی به شمار میرود.اگر میخواهید برای برطرف کردن سرفه از آن استفاده کنید بهتر است از دمنوش و چای آن بهره ببرید.
خواص پنیرک برای رحم
پنیرک گیاهی عالی و بی نظیر برای رحم است. عفونت رحم و دستگاه تناسلی بیماری است که اکثر زنان کم و بیش با آن در طول زندگی مواجه میشوند. این عفونت ممکن است با علائم مختلفی بروز کند که سوزش، خارش ناحیه، تغیر رنگ و بوی ترشحات واژن از جمله ی آن است. این بیماری بیشتر از سن بلوغ تا یائسگی بروز میکند.از گیاهان دارویی برای مقابله با این عفونت گیاه پنیرک است که برای رحم بسیار مقوی میباشد و خواص ضدعفونی کنندگی دارد و همچنین ادرار آور است و سموم مثانه هم دفع میکند.برای از بین بردن عفونت یکی از را ه حل های آن استفاده از پنیرک به صورت دمنوش و چای در طی روز است.
خواص پنیرک برای قاعدگی
همانطور که گفتیم پنیرک مقوی رحم و از بین برنده ی عفونت زنانگی است که به صورت دمنوش توصیه میشود.زنانی که از عفونت رحم اذیت میشوند از این گیا غافل نشوند و زیر نظر پزشک طب سنتی از آن بهره ببرند.ادرار آوری این گیاه هم بعث میشود بدن سم زدایی و مثانه ضدعفونی شود.بعضی از خانم ها هم در هنگام قاعدگی مشکل خونریزی شدید دارند که میتواند برای آن از دمنوش باب آدم به همراه پنیرک بهره ببرند.
خواص پنیرک برای پوست
اگر مشکلات پوستی دارید میتوانید به گیاه پنیرک هم اعتماد کنید.گیاه پنیرک به صورت روغن هم استفاده میشود که بسیار برای پوست خاصیت دارد.این روغن خواص ضد چین و چروکی برای پوست دارد.ضد خارش و ضد تورم پوست است، آن را ضدعفونی میکند و از جوش وآکنه جلوگیری میکند.
درمانی برای زخم ها:
این گیاه چون خاصیت ضدعفونی کنندگی، ضد التهابی و قابض کنندگی دارد به عنوان علاجی برای زخم ها میتواند کاربرد داشته باشد.
درمان گزیدگی زنبور:
برگ پنیرک را میکوبند و در محل گزیدگی زنبور قرار میدهند و باعث تسکین این درد میشود.
موثر برای خشکی پوست:
افرادی که دچار پوسته ریزی و خشکی صورت میشوند میتوانند برای تقویت و بهبودی آن از پنیرک استفاده کنند.
مقوی دستگاه گوارش:
دمنوش پنیرک التهاب روده و معده را از بین میبرد ورم معده و دردهای شکمی را کاهش میدهدو از ایجاد زخم معده جلوگیری میکند.
تقویت مو با پنیرک:
پنیرک از موخوره جلوگیری میکند خارش و التهاب و قارچ مو را از بین میبرد و ریشه ی مو را تقویت میکند.در واقع باعث آبرسانی و رطوبت رسانی به پوست سر میشود.
طرز تهیه دمنوش پنیرک:
پنج گرم از برگ پنیرک را برداشته در مقدار نیم لیتر یا یک لیوان آب قرار دهید بعد از مقداری جوشیدن میگذارید 15 دقیقه دم بکشد آن را صاف کرده و برای بیشتر شدن خاصیت آن با یک قاشق عسل آن را مصرف کنید میتوانید سه فنجان در روز بنوشید.
عوارض پنیرک:
برای مصرف هر گونه از گیاهان دارویی حتما با پزشک خود مشورت کنید چون گیاهان در کنار خواص بی نظیر داروییشان عوارض و خطراتی را در صورت مصرف نادرست در بدن ایجاد میکنند.افرادی که هم بیماری های زمینه ای دارند باید برای مصرف حتما با توصیه ی پزشک باشد.
گیاه پنیرک دوزهای زیاد وو بالای آن باعث اسهال میشود.
در هنگام بارداری و شیردهی استفاده نشود.
روغن آن باید به صورت رقیق شده استفاده شود.
خدمات آموزشی سایت طبیب سرا
طب سنتی علاوه بر اینکه هنر گیاهشناسی نیازمند علم و آموزش در این حوزه است چرا که امور مرتبط با درمان و سلامت اگر با دانش کافی در آن عمل نشود ممکن است باعث تلفات جانی گردد. از این رو دکتر صمیمی (مدرس بین المللی عنبیه شناسی) تصمیم بر برگذاری دوره عنبیه شناسی به کرده است .
برای هاهنگی و شرکت در دوره عنبیه شناسی روی شماره کلیک کنید : 09126867182