خواص دمنوش گون و عسل گون را بشناسید
گیاه گون
گیاه گون، یکی از گیاهان دارویی پرخاصیت در طبیعت است که در طب سنتی فواید بی نظیری دارد.گون گیاهی چندساله و علفی است که ساقه های متعدد و زیادی دارد، برگ های آن متقارن و مرکب هستند.ریشه ی آن مستقیم به درون خاک میرود و گل های آن زیاد هستند که بذر های زیادی هم تولید میکنند.در زمستان ها و سرما معمولا رشد میکند ولی تقریبا با آب و هوای مختلف سازگار است.بومی زمین های بایر، کویری ونواحی زاگرس در ایران است.خیلی سریع رشد میکند، از شکوفه های آن زنبور ها تغذیه میکنند و عسل گون را تولید میکنند.گون هم به صورت دمنوش هم به صورت عسل گون بسیار پرخاصیت و مقوی است و در طب سنتی جایگاه خوبی دارد.
طبع گیاه گون
گیاه گون طبع گرم و خشکی دارد و برای سرد مزاجان بسیار مناسب است.گرم مزاجان بهتر است آن را با مصلحش مصرف کنند.همچنین گیاه خشک شده ی آن نیز همین طبع را دارد و برای دمنوشش و چای آن مورد استفاده قرار میگیرد.دمنوش این گیاه فواید بسیار عالی و خوبی برای بدن دارد و بسیار مقوی است که در ادامه با خواص آن بیشتر آشنا میشوید.برای شناخت مزاج خود هم حتما باید به دکتر و پزشکی حاذق در مزاج شناسی در طب سنتی رجوع کنید تا تغذیه ی مناسب داشته باشید.
خواص گیاه گون
- گیاه گون در تقویت عمومی بدن بسیار معروف است و بنیه ی بدن را تقویت میکند، ضعف بدن را برطرف کرده به کودکان در رشد کمک میکند، به جوانان نیرو میبخشد و بدن سالمندان را در مقابل بیماری ها و آسیب ها مقاوم میسازد.ورزشکاران میتوانند با استفاده از آن استحکام استخوان های خود را افزایش دهند، عضلات و بنیه ی خود را تقویت سازند.
- مصرف روزانه مقدار کمی از عصاره ی ریشه ی گون برای کسانی که حساسیت فصلی دارند میتواند مفید باشد و علائم آزار دهنده ی آن عطسه، خارش و آبریزش بینی را کاهش میدهد.
- کسانی که اختلالات مغز استخوان دارند و باعث کم خونی گردیده میتوانند از گون برای جبران کم خونی و تولید گلبول های قرمز بهره ببرند.در واقع گون کم خونی ناشی از مشکلات مغز استخوان را درمان میکند.
- یکی از خواصی که گیاه گون برای بدن دارد این است که میتواند با افزایش گلبول های دفاعی بدن، سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و بدن را در مقابل ویروس و باکتری قوی سازد.
- گون مانع جذب چربی اضافی در بدن میشود و از این رو چربی خون را کاهش میدهد، کلسترول را برطرف میکند و شریان ها از رسوب چربی پاکسازی میکند در نتیجه به سلامت قلبی و عروقی کمک میکند و همچنین به عنوان مکمل در کاهش وزن موثر است.
- تحقیقات نشان داده افرادی که پس ازسکته دچار ضعف بدنی میشوند با مصرف چهار هفته گیاه گون بهبود پیدا میکنند.
- بیماری التهابی لوپوس و علائم آن با مصرف گیاه لوپوس تا حدی کاهش پیدا کرده و بهبود میابد.
- گیاه گون میتواند با به تعادل رساندن هورمون های بدن، کمک به متابولیسم بدن و خاصیت ضد استرسی خود به مشکلات بی خوابی کمک کند، خواب را آرام کند و کیفیت و عمق خواب را بهبود بخشد.
- یکی از مزایای گیاه گون که زیاد مورد استقبال قرار میگیرد خاصیت ضد پیری آن است چون برای لک های پوستی ناشی از پیری و جلوگیری از چین و چروک پوستی به شدت مفید است.طب سوزنی هم به مشکلات پوستی و رفع پیری پوست بسیار کمک میکند.
- گیاه گون به دیابتی ها کمک میکند .گیاه گون سطح گلوکز و قند خون را به صورت نرمال نگه میدارد و ترشح انسولین از پانکراس را تنظیم میکند.این گیاه در واقع عوارض بیماری دیابت را کاهش میدهد.
- گیاه گون در کبد هم تاثیرات مثبتی دارد و آنزیم های کبدی را تنظیم میکند، عملکرد کبد را بهبود میبخشد و برای درمان سیروز کبدی و کبد چرب هم اثرات مطلوبی دارد.
- گیاه گون برای مغز هم مفید است و آسیب های ناشی از کم رسیدن خون به مغز را کاهش میدهد همچنین برای تقویت حافظه هم بسیار مفید است.
خواص دمنوش گون
چای یا دمنوش گیاه گون هزاران سال است که در نسخه های طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد وخواص بیشمار زیادی دارد که بیشترین استفاده ی آن برای تقویت عمومی بدن و تقویت سیستم ایمنی بدن است.این چای سیستم دفاعی بدن را فعال میکند، سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد، چربی و تری گلیسرید را در رگ کاهش میدهد وسلامت قلب را تضمین میکند، برای مشکلات تنفسی عالی و موثر است، ضد سرفه و موثر برای آسم است، خاصیت آرامش بخشی دارد، برای نفخ، گرفتگی و درد معده بسیار تسکین دهنده و موثر است وبدین ترتیب این چای خواص بسیار فوق العاده ای برای بدن دارد.کسانی که معده ی سردی دارند و آن ها را اذیت میکند و همچنین افرادی که میخواهند بدن قوی تری داشته باشند و از بیماری قلبی پیشگیری کنند و بنیه ی بدن بالا برود از این دمنوش عالی و بی نظیر گیاه گون استفاده کنند که مصرف دقیق تر آن را میتوانند از پزشک خود بپرسند.افراد گرم مزاج هم آن را با مصلحش استفاده کنند.
خواص عسل گون
عسل گون خواص بیشماری دارد که پیشنهاد میکنیم اصلا از آن غافل نشوید و اگر در صبحانه ام به مقدار کمی از آن مصرف کنید کفایت میکند.
- تقویت معده و روده
- درمان و بهود پوکی استخوان ها
- مقوی برای حافظه
- ضد سرماخوردگی و ضد سرفه
- موثر برای بیماری و اختلالات کلیه ها و مجاری ادرار
- مفید برای ورم ملتحمه چشم
- تقویت عمومی بدن و بنیه ی بدن
- مفید برای التهاب مثانه و پروستات
- درمان آسم
- درمان فیبرومیالژی
- دارای قند کمتر نسبت به عسل های دیگر و مفید برای دیابت
- خون ساز
- تقویت سیستم ایمنی
- تقویت گردش خون
- کاهش فشار خون
مشخصات عسل گون اصل
همانطور که گفتیم عسل اصل به راحتی در آب حل نمیشود، مستقیم به ته آب میرود ولی در آب دهان به خوبی حل میشود، شکرک طبیعی میبندد که این شکرک ها مانند آب نبات نیستند و سفت نیستند، زیر دندان به نرمی حس میشوند.عسل طبیعی رس میبندد و به خوبی قابل مشاهده است.عسل گون نسبت به کنار رنگی روشن تر دارد و بوی گون میدهد که رایحه ای ملایم تر است.برای تشخیص انواع عسل باید به خوبی با بوی آن ها آشنا باشید همچنین رنگ آن ها هم متفاوت است.
صمغ ساقه گیاه گون را چه میگویند؟
صمغ ها در اندام های گیاهی، ساقه و آوند آبکش ایجاد میشوند.این صمغ ها گاهی سمی و گاهی خواص دارویی دارند.در طب سنتی صمغ گیاه گون کتیرا است که بسیار هم مفید است و اگر طرز استفاده از آن را یاد بگیرید میتوانید استفاده ی مفیدی از آن ببرید.
عوارض گون
زیاده روی در گون دفع لیتیوم در بدن را کاهش میدهد در نتیجه ممکن است عوارض و مضرات جدی داشته باشد.گون چون سیستم ایمنی را تقویت میکند ممکن است با داروهای افراد خود ایمنی تداخل داشته باشد و باعث تشدید بیماری شود.همچنین با داروهای رقیق کننده ی خون هم تداخل دارد و خونریزی را تشدید میکند.کسانی که جراحی دارند نباید قبل از جراحی از آن استفاده کنند و افراد با سابقه ی افت فشار باید در مصرف آن دقت کنند.قبل از استفاده از گون حتما از آلرژی نداشتن به آن مطمئن شوید.
خدمات آموزشی سایت طبیب سرا
طب سنتی علاوه بر اینکه هنر گیاهشناسی نیازمند علم و آموزش در این حوزه است چرا که امور مرتبط با درمان و سلامت اگر با دانش کافی در آن عمل نشود ممکن است باعث تلفات جانی گردد. از این رو دکتر صمیمی (مدرس بین المللی عنبیه شناسی) تصمیم بر برگذاری دوره عنبیه شناسی به کرده است .
برای هاهنگی و شرکت در دوره عنبیه شناسی روی شماره کلیک کنید : 09126867182