پرمصرف ترین داروهای گیاهی
امروزه گیاهان دارویی به خاطر خواص فراوان مورد توجه افراد زیادی قرار گرفتهاند. حتی برخی از پزشکان در کنار دستورات دارویی مصرف برخی از گیاهان دارویی را نیز تجویز میکنند. گیاهان دارویی زیادی وجود دارند که برخی از آنها به خاطر فوایدی بیشمار شناخته شده تر هستند. در این نوشته قصد داریم شما را با پرمصرف ترین داروهای گیاهی و فواید آنها آشنا کنیم.
لیست پرمصرف ترین داروهای گیاهی
بابونه
بابونه یکی از پرمصرف ترین داروهای گیاهی است که به خاطر خواص فراوان محبوبیت زیادی در بین افراد در سراسر دنیا دارد. از خواص دارویی این گیاه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بابونه خواص ضد التهابی، ضد اسپاسم، آرام بخش و ضد اضطراب دارد و از این رو مصرف آن به تسکین اضطراب و ناراحتی ناشی از سندرم پیش از قاعدگی کمک میکند.
طبق تحقیقات انجام شده بابونه میتواند قند خون را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد. بابونه ممکن است پروفایل های چربی خون و سطح استرس اکسیداتیو را در افراد مبتلا به دیابت بهبود بخشد و خطر عوارض مرتبط با دیابت را کاهش دهد.
اثرات آنتی اکسیدانی فلاونوئیدهای موجود در بابونه میتواند با کاهش استرس اکسیداتیو از پوکی استخوان جلوگیری کند. (معرفی محصولی با خاصیت آنتی اکسیدان: مشاهده قیمت و خرید آنلاین قرص تریبولوس)
التهاب یک واکنش سیستم ایمنی برای مبارزه با عفونت است. چای بابونه حاوی ترکیباتی است که میتواند التهاب را کاهش دهد.
چای بابونه از بروز سرطان و همچنین رشد سلولهای سرطانی در وهله اول جلوگیری کند. طیف بررسیهای انجام شده ترکیبات موجود در این گیاه دارویی از رشد گلیوما، سرطان کبد، سرطان دهانه رحم و لوسمی جلوگیری میکند.
چای بابونه ممکن است به افراد کمک کمک کند تا آرام شوند و به خواب بروند. مصرف چای بابونه کیفیت خواب را نیز بهبود بخشد.
محصولات موضعی حاوی بابونه میتوانند به درمان بیماریهای پوستی خفیف کمک کنند. بابونه به دلیل خواص ضد التهابی، ضد حساسیت و ضد میکروبی در درمان آکنه، ترمیم پوست حساس و کاهش کم آبی پوست موثر است.
نعناع
نعناع یکی دیگر از پرمصرف ترین داروهای گیاهی است که خواص زیادی برای بدن دارد. یکی از فواید مصرف چای نعناع که برای تمام افراد شناخته شده است، درمان مشکلات معده میباشد. نعناع حاوی ترکیباتی از جمله منتول، منتون و لیمونن است و از این رو میتواند به آرام کردن معده و هضم غذا کمک کند. ترکیب برگهای نعناع همراه با گیاهانی از جمله زنجبیل، ریشه گل ختمی و بابونه یک معجون فوقالعاده را برای درمان ناراحتیهای معده به ارمغان میآورد. از دیگر فواید این گیاه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوشیدن چای نعناع به کاهش علائم IBS از جمله درد معده، نفخ و نفخ کمک میکند. امروزه برخی از پزشکان کپسول های روغن نعناع را برای بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر تجویز میکنند.
چای نعناع یک دمنوش گیاهی طبیعی بدون کافئین میباشد. همانطور که میدانید مصرف مداوم نوشیدنیهای حاوی کافئین برای سلامتی بدن مضر هستند. نعناع با طعم و عطر فوقالعاده میتواند یک جایگزینی عالی برای نوشیدنیهای گرم کافئین دار مانند قهوه و چای سیاه و حتی چای سبز باشد.
افرادی که به دنبال کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل هستند میتوانند نعناع را در رژیم غذایی خود قرار بدهند. اگر عادت به استفاده از نوشیدنیهای شیرین مثل آبمیوههای صنعتی و نوشابه هستید پیشنهاد میکنیم به جای آن یک فنجان چای نعناع بنوشید.
نعناع سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. نعناع خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد التهابی دارند که همگی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. همچنین در بهبود عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی و رفع گرفتگی بینی نیز موثر است. افرادی که سرما خوردهاند یا دچار سینوزیت هستند، نوشیدن یک فنجان چای نعناع در کنار استنشاق بخارات منتول میتواند به آنها بسیار کمک کند.
یکی دیگر از مزایای مصرف نعناع، تسکین آلرژی است. نعناع حاوی رزمارینیک اسید میباشد که به کاهش علائم واکنشهای آلرژیک از جمله عطسه، خارش و آبریزش بینی کمک میکند.
اثر طراوت و تحریک کننده نوشیدن چای نعناع به افزایش هوشیاری ذهنی و تمرکز کمک میکند. رایحه نعناع، سیستم لیمبیک را تحریک کرده و شما را هوشیارتر مینماید.
عطر یک فنجان چای نعناع روی سیستم بویایی ما تأثیر مثبتی دارد. این میتواند کاربردهای زیادی داشته باشد، از جمله کمک به سردردهای تنشی، زیرا بخارات طبیعی روغن منتول آزاد شده از برگها میتواند به شل شدن عضلات منقبض جمجمه و تسکین درد کمک کند.
نعناع تاثیر بسیاری در کاهش بوی بد دهان دارد. ترکیبات موجود در این گیاه باعث شده که در بسیاری از محصولات خوشبو کننده دهان از جمله خمیردندان، آدامس و دهان شویه استفاده شود. یک فنجان چای نعناع در روز یک راه عالی برای شستن باکتریهای موجود در دهان است.
فهرست کاملی از انواع دمنوش های گیاهی
زنجبیل
زنجبیل طبع گرمی دارد که علاوه بر خاصیت طعم دهنده، از خواص دارویی زیادی برخوردار است. این گیاه برای کنترل فشارخون، قند خون، مشکلات گوارشی و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. جهت افزایش انرژی و چربیسوزی میتوانید این گیاه را به صورت ناشتا مصرف کنید. زنجبیل یکی از پرمصرف ترین داروهای گیاهی است که از فواید آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
چای زنجبیل یک انتخاب عالی در شروع سرماخوردگی است. ریشه این گیاه خاصیت ضد ویروسی دارد و از این رو جهت بهبود بیماریهای ویروسی بسیار مفید است. همچنین به خاطر معرق بودن میتواند برای درمان بیماریهایی مانند آنفولانزا یا سرماخوردگی استفاده شود.
حالت تهوع خفیف و حالت تهوع صبحگاهی را تسکین میدهد. ریشه زنجبیل علائم مرتبط با بیماری حرکت از جمله سرگیجه، حالت تهوع، استفراغ و عرق سرد را کاهش میدهد. به علاوه این گیاه برای درمان حالت تهوع و استفراغ مرتبط با بیماری خفیف بارداری استفاده میگردد. اما حتما قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.
زنجبیل حاوی مقادیر زیادی از منیزیم، پتاسیم، آنتیاکسیدان جینجرول، مس، منگنز و ویتامین B6 است که مصرف آن میتواند علائم پرکاری تیروئید را کاهش دهد.
گیاه زنجبیل به تسکین درد کمک میکند. زنجبیل خاصیت ضد التهابی قوی دارد که برای افراد مبتلا به استئوآرتریت یا آرتریت روماتوئید بسیار مفید است. این بیماران با مصرف منظم دمنوش زنجبیل میتوانند کاهش سطح درد و بهبود تحرک خود را تجربه کنند. هم چنین این گیاه با تحریک گردش خون، سوختگی را تسکین میدهد.
زنجبیل به عنوان یک ماده ضد نفخ شناخته میشود که باعث دفع گاز اضافی از سیستم گوارشی میگردد.
زنجبیل با اینکه دارای فواید فراوانی است اما مصرف آن برای برخی از افراد توصیه نمیشود از جمله: افرادی که سابقه سنگ کلیه حاوی اگزالات دارند، کسانی که اغلب دچار سوزش سر دل یا رفلاکس اسید میشوند یا کسانی که فشار خون پایین دارند یا از داروهای فشار خون استفاده میکنند.
دارچین
دارچین دارای طعم مطبوع و بوی گرم است که آن را برای پخت و پز به ویژه در شیرینیها محبوب کرده است. دارچین جزو پرمصرفترین داروهای گیاهی محسوب میشود که از فواید آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد
خاصیت آنتی اکسیدانی دارد
دارچین حاوی ترکیبات گیاهی به نام پلی فنول است که دارای خواص محافظتی و آنتی اکسیدانی است.
خواص ضد باکتری و ضد قارچ دارد
این گیاه دارای خواص دارویی و تسکین دهنده بسیاری است و به همین دلیل در طب گیاهی چینی به طور مکرر از آن استفاده می شود.
خواص ضد ویروسی دارد
برخی تحقیقات نشان میدهند که دارچین ممکن است در برابر برخی ویروسها از جمله آنفولانزا و تب دنگی که از پشهها گرفته میشود، محافظت کند.
به کاهش قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک میکند
دارچین با مدیریت میزان گلوکزی که وارد جریان خون میشود به کاهش قند خون کمک میکند. طبق بررسیهای انجام شده دارچین ممکن است تأثیر متوسطی بر کاهش سطح قند خون ناشتا در بیماران دیابتی با کنترل ضعیف قند خون داشته باشد.
حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد
انسولین نقش مهمی در تنظیم متابولیسم و سطح انرژی ما دارد. با افزایش سن ممکن است نسبت به اثرات انسولین مقاوم شویم که در نتیجه موجب به هم خوردن تعادل قند خون شده و به مرور زمان منجر به دیابت نوع 2 میگردد. عصاره های دارچین عملکرد انسولین را تقلید میکنند و به طور بالقوه خطر مقاومت به انسولین را کاهش می دهند.
برای پیری مغز مفید است
آلزایمر یکی از مشکلاتی است که با افزایش سن خود را نشان میدهد و دلیل آن زوال تدریجی سلولهای مغز است. با انباشته شدن قطعات پروتئین در مغز، نحوه تفکر و به خاطر سپردن فرد دچار مشکل میشود. دارچین حاوی ترکیباتی است که مانع از ساخت این پروتئینها میشود.
تنظیم فشار خون
افرادی که دچار فشار خون هستند میتوانند در کنار انجام دستورات دارویی، دارچین را در رژیم غذایی خود قرار میدهند. ترکیبات موجود در این گیاه به تنظیم فشار خون کمک میکند.
از بیماری قلبی محافظت کند
مصرف دارچین از ابتلا به بیماریهایی قلبی جلوگیری میکند. دارچین تأثیر مثبتی بر کاهش تری گلیسیرید خون و همچنین سطح کلسترول دارد و از این رو استفاده آن در کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی موثر است.
به سلامت روده حمایت کند
برخی ادویهها از جمله دارچین دارای خواص پری بیوتیکی هستند. مصرف منظم آنها ممکن است به بازگرداندن تعادل باکتری ها در روده کمک کند، از سلامت گوارش حمایت نماید و مشکلات گوارشی را کاهش دهد.
محافظت از ابتلا به سرطان
دارچین به عنوان یکی از پرمصرفترین داروهای گیاهی در کاهش رشد سلول های سرطانی، محدود کردن تشکیل رگ های خونی در تومورها و از بین بردن سلول های سرطانی مفید است.
کمک به بهداشت دندان
استفاده از دارچین به عنوان پودر دندان برای درمان دندان درد و سایر مشکلات دندانی از جمله رشد بیش از حد باکتری ها و بوی بد دهان موثر است.